Sociální sítě
Nahoru

Nové BMW M135i xDrive: Intenzivní zážitek z jízdy

BMW přichází s vylepšeným čtyřválcovým sportovním modelem a cílí tak hlavně na milovníky luxusu a rychlé jízdy. Úpravy komponentů podvozku dávají BMW M135i xDrive znatelně lepší vlastnosti při sportovním stylu jízdy a nově naladěný zvukový projevu motoru přináší ještě intenzivnější požitek z jízdy.

Vysoký výkon (225 kW/306 koní) čtyřválcového motoru, navíc vybaveného technologiemi BMW TwinPower Turbo lze nyní mnohem účinněji využít k dynamické jízdě a čeká na vás přesně ten zážitek, pro který si kupujete právě BMW.

Nové vyladění vozu pro dokonalý jízdní zážitek

Tužší uložení podvozku zajistí precizní kontrolu v každé situaci a lepší jízdní vlastnosti i v ostrých zatáčkách. Vylepšená trakce vám umožní do detailu prozkoumat, kde jsou opravdové limity vozu.

Zvýšily se také hodnoty negativního odklonu předních kol pro účely posílení schopnosti absorpce příčných sil při průjezdu zatáčkami. Ke spojení spodních příčných ramen přední nápravy s karoserií se nově využívají hydraulické silentbloky. A nový design dostala také příčná a podélná ramena zadní nápravy.

Vývojáři BMW si pohráli také s nastavením pružin a tlumičů. Výsledkem je výrazná redukce naklánění vozu v zatáčkách. To má příznivý vliv na citlivost řízení.

Upravená technika podvozku v kombinaci s mimořádně silným motorem a inteligentním pohonem všech kol BMW xDrive vytváří dokonale sladěný vůz s pro intenzivní zážitek z jízdy.

Asistenti pro vaši bezpečnost

Součástí základní výbavy tohoto kompaktního BMW je protiprokluzový systém, který je integrovaný v řídicí jednotce motoru. Ten zkracuje přenos signálu mezi jednotlivými komponenty a přináší, zejména při rozjezdech na kluzkém povrchu a při dynamické jízdě v zatáčkách až desetkrát rychlejší regulaci prokluzu, než je běžné u konvenčních systémů.

Klasické funkce stabilizačního systému DSC jsou u BMW M135i xDrive doplněny novou funkcí Performance Control. Ta má za úkol zvýšit přesnost řízení cílenou intervencí brzdové soustavy.

Speciálně vyladěné sportovní řízení a výkonné sportovní brzdy jsou dalšími položkami standardní výbavy BMW M135i xDrive. Kompaktní sportovní vůz vyjíždí z linky ve standardním provedení na 18″ kolech z lehké slitiny, obutý na pneumatikách velikosti 225 40 R18. Na přání jsou k dispozici 19″ kola různých designů.

Slyšíte to?

Výfukový systém se dvěma koncovkami kromě toho, že podtrhuje sportovní vzhled vozu, pomáhá motoru dosahovat jeho výkonu tím, že efektivně snižuje protitlaky výfukových plynů. Výrazný a emoce vzbuzující zvuk se přenáší i do interiéru, kde je ještě cíleně zesilován prostřednictvím reproduktorů audiosystému.

Okamžitá odezva na každé stlačení plynového pedálu je převedena do libozvučných akustických tónů! Vychutnejte si mohutný nárůst točivého momentu při akceleraci i pokles zatížení při puštění plynového pedálu. Navíc budete mít dokonalý přehled o provozním stavu motoru po celou dobu jízdy.

Chcete vůz v barvě, kterou nikdo jiný nemá? No problem!

Do výrobního procesu továrny v Lipsku, kde se tento kompaktní model vyrábí, jsou implementovány nové výrobní procesy, které umožňují objednávat vozy s laky BMW Individual a dalšími požadavky na personalizaci. Pro tyto účely byla upravena lakovna a navýšil se také počet zaměstnanců. Můžete tak své nové hračce dopřát barvu, kterou na silnicích jen tak nepotkáte!

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.