Sociální sítě
Nahoru

Oslava nekompromisní kvality

Švýcarská hodinářská manufaktura Jaeger-LeCoultre představuje čtyři nové ocelové modely v kolekci Master Control, která letos slaví 30 let od uvedení na trh.

Švýcarské hodinářské značce Jaeger-LeCoultre se díky její bohaté historii i široké škále velmi kvalitních časomír přezdívá La Grande Maison. Nyní manufaktura z Le Sentier představuje nové hodinky se 40mm ocelovým kulatým pouzdrem v modelové řadě Master Control.

Limitovaná edice 800 kusů Master Control Date a Master Control Calendar zaujme elegantním číselníkem v tmavě modré barvě, další dva nelimitované modely – jeden s kalendářem a druhý s kalendářem a chronografem – sázejí na sportovnější vzhled díky stříbrnému číselníku. Všechny číselníky mají kartáčovanou povrchovou úpravu s efektem slunečních paprsků. Limitovaná edice je k mání s modrými řemínky z teletiny, hodinky se stříbrným číselníkem jsou opatřeny ocelovým tahem. Řemínky i náramky lze snadno pro variabilnější vzhled vyměnit.

Modelová řada Master Control od Jaeger-LeCoultre letos oslavuje třicet let od svého uvedení v roce 1992. Značka JLC pro tuto kolekci poprvé využila systém 1000 Hours Control, díky kterému hodinky splňují velmi přísná interní kritéria výjimečné kvality.

Všechny nové modely, které nabízí v Čechách hodinářství Carollinum, si zachovávají designové kódy kolekce Master Control, jako jsou ručky ve tvaru dauphine, typické pro oblekové hodinky, či střídání arabských číslic a indexů ve tvaru šipky na číselníku. Na obou modrých modelech, Master Control Date se zobrazením data na pozici tři a Master Control Calendar, zaujme zejména světle modrá minutová stupnice po obvodu tmavě modrého číselníku pro snadnější čtení minut.

Jak tmavě modrý, tak stříbrný model s kalendářem mají datum netradičně znázorněno po obvodu číselníku a ukazuje jej ručka s červeným koncem ve tvaru loga JLC. Nechybí ukazatel měsíční fáze s mimostřednou sekundovou ručkou na pozici šest a ani okénka s ukazatelem dne v týdnu a měsíce v horní části číselníku. Velmi přehledné uspořádání číselníku a snadnou čitelnost všech údajů si zachovává i stříbrný model Master Control Chronograph Calendar.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.