Sociální sítě
Nahoru

Breitling si podmaňuje vodní živly

První polovina roku se u švýcarské značky Breitling nese nejenom v duchu aviatiky, ale také potápění. Zatímco na jaře byly představeny modely nově přepracované řady Navitimer, nyní se značka zaměřila na potápky z linie Superocean a změnila i jejich tvář.

Zbrusu nový vzhled získala kolekce Superocean, již si oblíbil nespočet potápěčů a milovníků vodních sportů. Od šedesátých let, kdy se potápění rozšířilo z řad armády mezi běžnou populaci a začal vzkvétat cestovní ruch, se hodinky Superocean staly nepostradatelným společníkem všech milovníků mořských hlubin, byly totiž důležitým nástrojem pro perfektní ponor.

Dnes jsou potápěčské hodinky spíše stylovou záležitostí a nosit je můžeme i do města k neformálnímu oblečení. Stále však jsou tím nejlepším doplňkem na letní dovolenou a pro nadcházející slunné dny.

Největší estetickou změnou proti původnímu modelu je zapuštěný číselník a zkosená vnitřní luneta, úplně zmizely i velké číslice a vnější luneta se nově vyrábí z keramiky. Inspiraci našli designéři v hodinkách Breitling Slow Motion, v referenci s číslem 2005.

Tento model s netradičním chronografem představila značka Breitling v roce 1964. Na vnitřní lunetě měl pouze minutovou škálu chronografu a místo centrální sekundovky zaujímala ručka minutová. Měření minut bylo velmi přehledné, proto se na hodinky spoléhali nejen potápěči, ale i závodníci při jachtařských závodech a regatách. Dnes nám tyto hodinky připomínají i specifické tvary nových ruček.

Superocean Automatic: modely jsou dostupné hned ve čtyřech velikostech, 46, 44, 42 a 36 mm, aby dokonale seděly jak pánskému, tak i dámskému zápěstí. Všechny pohání automatický mechanický strojek, pochlubit se mohou 300m vodotěsností.

Jedině taková odolnost vůči tlaku vody 30 barů opravňuje k označení hodinek jako „diver watch“. Samozřejmě že tyto robustní hodinky odolají nárazu, slané vodě i písku. Nově bude dostupná i bronzová verze, a to hned ve dvou velikostech pouzdra, 44 nebo 42 mm. Bronz získává nošením patinu a časem se výrazně mění jeho barva.

Celkem osmadvacet nových referencí nabídne zákazníkům barevné číselníky a barevné kaučukové řemínky, které jsou hlavně v létě velmi praktické. Většinu modelů si lze pořídit i na ocelovém tahu, jenž byl kompletně přepracován a perfektně sedí na zápěstí. V portfoliu najdeme i modely s pouzdrem v kombinaci ocel a červené zlato, ty budou podobně jako bronzové modely dostupné od září 2022 v butiku značky v Pařížské ulici.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.