Sociální sítě
Nahoru

Současné umění se představuje v Galerii KODL

Letní výtvarný salon KODL Contemporary již popáté představuje přední umělce současné scény. Sjednocujícím prvkem je nejen důraz na kvalitu, ale obzvláště originalita projevu, suverenita a nezaměnitelnost. Výstavu můžete navštívit v prostorách Galerie KODL do 12. srpna.

Pohled do galerie

Letos se opět podařilo sestavit kolekci od výrazných solitérů české i zahraniční scény a vytvořit tak jedinečný soubor prezentující to nejlepší ze současné výtvarné produkce.

Sebastião Salgado: Gold Mine of Serra Pelada

Podobně jako soudobé umění si hledá další podoby, i Salon se již minulý rok rozrostl o nové médium – fotografii. Tentokrát zahrnuje díla jednoho z hlavních představitelů humanistické fotografie Sebastiãoa Salgada, dále pak poutavou kolekci foto-portrétů, jež reprezentuje unikátní průřez tvorbou Antonína Kratochvíla a následně fotografie Ivana Pinkavy, který své snímky dokáže budovat stejně jako malíři své malby.

Antonín Kratochvíl: Johny Deep

Nejsou to však pouze fotografové, kteří se představují na letošním Salonu. Tvorba následujících tří autorů je ovšem s fotografií nějakým způsobem spjata. Prezentujeme tak důležitost tohoto média, jakožto určitého výtvarného katalyzátoru. Silnou pozici v oblasti intermediálních přístupů zaujímá Jakub Nepraš. Kombinace plastiky a videa je v jeho podání stále ojedinělou syntézou tvůrčí preciznosti a autorské citlivosti.

Adam Kašpar: Jökulsárlón II

Ve spektru tradičního média malby se představí Adam Kašpar. Ve svém realistické malbě akcentuje složité vzorce nezjevných přírodních zákonitostí a vazeb. Jeho malby reflektují geologické vrstvy stejně jako postavení hvězd. Ocitáme se tak v prostředí umění na bázi vědecké analýzy.

Louise Frydman: Coeur d’Automne IV

Jistou formu tradičního přístupu k tvorbě vyznává i francouzská umělkyně Louise Frydman. Autorka pracuje s principem jemných keramických reliéfů především organických rostlinných motivů. Citlivé monochromy skvěle komunikují se zvolenou technikou. Louise Frydman tvoří promyšleně, avšak nikoli okázale s efektem světla a stínu, který dotváří finální modelaci díla.

Podrobnosti naleznete na kodlcontemporary.cz.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.