Sociální sítě
Nahoru

Restaurace DEER a vytříbené saláty

Lehký oběd v horkém počasí je nutností. V centru Prahy existuje místo, kde jsou v nabídce neobyčejné saláty, navíc podávané v příjemném a vzdušném prostředí. Jedná se o restauraci Deer, která se ve svém báječném menu zaměřuje v jedné sekci na saláty. To není nic zvláštního, ale výběr je opravdu vytříbený.

Nesmí chybět světově nejoblíbenější salát, a to Ceasar, kterému dominuje kuřecí maso, ančovičkový dresink, parmazán a krutony. Pro milovníky italské kuchyně je připravena Mozzarella di Bufala s cherry rajčaty, kečupem z pečených paprik a rajčat, bazalkou a balzamikem.

Zvláštní pozornost si zaslouží salát s lososem gravlax, který díky fenyklu, zázvorovému dresinku, okurce a koprovému oleji dělá z obyčejného salátu osvěžující a lehce pikantní zážitek.

Ti, co vyhledávají masové pokrmy se nemusí bát sáhnout po osvěžujícím salátu. V menu je totiž také salát s roastbeefem z hovězího pupku, variací salátů, nakládané ředkvičky a pastyňáku. Asijská fusion kuchyně má zde také svého zástupce, je jím salát s řasou wakame, kterému vévodí tataki z tuňáka v sezamové krustě s tofu a teriyaki gelem.

Klidná oáza uprostřed rušného města. Jen pár kroků od Staroměstského náměstí. I v létě se dá kvalitně a lehce stravovat v samém centru. Stačí najít jen ten správný směr.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.