Sociální sítě
Nahoru

Hamilton: sportovní novinky pod vodu, na souš i do vzduchu

Švýcarská značka Hamilton, která si letos připomíná130 let od svého založení v pensylvánském městě Lancaster, byla vždy oceňována díky nástrojům pro profesionály. Dodávala velmi přesné hodinky americkým železničářům, vyráběla časomíry pro americkou armádu a nechyběla ani na zápěstích civilních pilotů.

Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic 46 mm

Sportovnímu duchu zůstává věrná dodnes a ve třech modelových řadách si vybere každý: milovníci potápění (Khaki Navy), stejně jako dobrodružství (Khaki Field) či letectví (Khaki Aviation).

Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic 46 mm

Značka představuje čtyři precizní přístroje pro milovníky hlubin Khaki Navy Frogman Automatic. Přesnost, čitelnost a výdrž – to jsou vlastnosti hodinek pojmenovaných po „frogmen“, příslušnících amerického námořnictva za druhé světové války, kteří hodinky Hamilton nosili.

Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic 46 mm

Kaučukové pásky v černé či khaki barvě vzdávají svým zvlněným tvarem hold mořským vlnám, 46mm ocelové pouzdro s chráničem korunky je voděodolné do 300 metrů a sportovní vzhled doplňuje černý číselník. Minutová ručka a špička centrální sekundovky jsou vyplněné fluorescenční vrstvou Super-LumiNova.

Novinka je k mání i s ocelovým tahem. Na ultramoderní vzhled značka Hamilton vsadila též verzí, jejíž pouzdro je potaženo černou vrstvou PVD. Hodinky doplňují antracitová luneta i údaje na číselníku ve stejné barvě. Uvnitř pouzder novinek je uložen automatický strojek H-10 s rezervou chodu 80 hodin, vláskem vyrobeným z materiálu Nivachron, díky němuž jsou hodinky odolné proti otřesům, teplotním rozdílům i magnetickým polím.

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic 38 mm

Nové velikosti pískovaného titanového pouzdra – a to 38 mm, jež doplňuje stávající rozměr 42 mm – se dočkaly troje hodinky Khaki Field Titanium Automatic, určené moderním dobrodruhům. Novinka je k dostání ve třech verzích: s černým číselníkem a khaki nubukovým řemínkem, s khaki číselníkem a hnědým nubukovým řemínkem a s pouzdrem s povrchovou úpravou PVD a šedým číselníkem i řemínkem.

Hamilton Khaki Field Titanium Automatic 42 mm

K 38mm modelům přibyly též dvě novinky s 42mm pouzdrem. Všechny hodinky mají ručky a číslice pokryté vrstvou Super-LumiNova a uvnitř pouzdra je uložen kalibr H-10.

Hamilton Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph

Inspiraci ve vintage pilotkách pro RAF ze 70. let nalezl nový chronograf Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph se 40mm ocelovým pouzdrem a mechanickým kalibrem s ručním nátahem H-51-Si. Na černém zrnitém číselníku jsou zobrazeny všechny údaje potřebné pro kalkulaci letu, stejně jako tomu bylo v 70. letech. Béžová Super-LumiNova na ručkách a údajích upomíná na vintage styl, ovšem uvnitř pouzdra je uložen moderní kalibr z roku 2021 s křemíkovým vláskem a rezervou chodu 60 hodin. Neotřelý styl novinkového chronografu je dokreslen hnědým koženým řemínkem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.