Sociální sítě
Nahoru

Francouzské léto v lahvi

Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se v roce 1996 zrodil pod taktovkou muže jménem Alexandre Gabriel. Citadelle Gin si vás okamžitě získá nejen svou exkluzivní, designovou lahví, ale především vytříbenou chutí, která je výsledkem patentovaného procesu macerace. Vychutnejte si ho jen tak s rodinou, přáteli či drahou polovičkou nebo ho darujte jako originální dárek, který potěší i ty nejnáročnější milovníky ginu.

Naproti zámku Château de Bonbonnet na jihozápadě Francie divoce rostou jalovce. A právě ty vnukly Alexandru Gabrielovi nápad vytvořit první moderní francouzský gin, který byl pod značkou Citadelle na trh poprvé uveden ve druhé polovině 90. let. Od té doby tak v srdci regionu Grand Champagne vzniká exkluzivní nápoj, jehož výroba je založena na procesu progresivní macerace. Do pšeničného destilátu se postupně přidávají dvě desítky rostlinných ingrediencí, aby došlo k uvolnění jejich aromat v ideální koncentraci, a následně dochází k jednorázové destilaci ginu v malých měděných destilačních kotlících. Díky pečlivému procesu výroby, jež se opírá o tradiční metody, si nápoj získává svoji nezaměnitelnou chuť, která skvěle doplní nejednu slavnostní příležitost.

Citadelle Original

Vlajkovou lodí francouzské prémiové značky je Citadelle Original, jenž v sobě dokonale snoubí svěžest s citrusovými tóny a exotickým kořením a vytváří tak dokonalou harmonii mezi jemností a intenzitou. Kromě jalovce se k výrobě ginu používá dalších 18 ingrediencí, mezi nimiž dominuje zejména citronová kůra a kardamom, který se zároveň projevuje v jeho unikátním aroma. V chuti ucítíte pepř a koření, závěr je pak exotičtější a pikantní díky dotekům muškátového oříšku a skořice. Spolu s talířem čerstvých ústřic vytváří perfektní kombinaci, která nabídne to nejlepší z jihozápadní Francie.

Letní novinka Citadelle Jardin d’été

Nejnovější výtvor z dílny francouzských mistrů Citadelle Jardin d’été je inspirován zahradou plnou květin, ovoce a čerstvých vůní u Château de Bonbonnet. Letní verze prémiového drinku vás překvapí tóny cukrového melounu Charentais, celými citrony a kůrou citrusu yuzu. Ke zintenzivnění ovocných tónu se nápoj destiluje při nízkých teplotách, zůstává svěží, delikátní a aromatický. Skvěle si ho vychutnáte v oblíbeném drinku s tonikem a citronovou kůrou. Mimořádnou kvalitu ginu Citadelle Jardin d’été potvrzuje také úspěch na mezinárodní soutěží Ascot Awards 2022, kde získal zlatou medaili. Každý ze vzorků je navíc posuzovaný naslepo, což ještě více potvrzuje jeho mimořádné chuťové souzení.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.