Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a jemně. Každý byl jejím projevem a krásou unesen. Její nadýchaná baletní sukně se stala legendou. Šéfkuchař hotelu Wellington na Novém Zélandu, kde Anna bydlela, na její počet vymyslel dezert Pavlova. Nadýchaná sukně a jemnost Anny se mu stala inspirací. Našlehaný dezert se stal hitem a je milován dodnes po celém světě.
Severočeská gastronomická síť Lagarto představuje novinku. Pavlova z Lagarta. Ve vlastní cukrářské výrobně Lagarto Factory, kde vládne cukrářská královna Dominika Tesařová, vzniklo nevídané podání této legendy. „Tentokrát jsem s celým týmem a naší kreativní duší Janem Hawelkou udělali velký počin. Vytvořit z klasiky novou podobu je vždy velká výzva. Povedlo se a s radostí představujeme Pavlovu z Lagarta,“ dodává s úsměvem šéfcukrářka Dominika Tesařová.
Severočeská Pavlova je z ganache z bílé čokolády, kterou zdobí jahody a práskací maliny, lze ochutnat ve všech kavárnách a bistru sítě Lagarto. Tedy Most, Chomutov a Teplice. Cena tohoto prémiového dezertu činí 148 Kč.