Sociální sítě
Nahoru

Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří ovšem ke konkurenci, ale naopak mění svět restaurací za firemní stravování. Šéfkuchař Radek David totiž nastupuje jako kreativní šéfkuchař do společnosti Aramark, která je největším subjektem v oblasti firemního stravování v zemi.

Proč se k rozhodl k nečekanému kroku? A proč si vybral právě Aramark? „Protože jsou jednička na trhu. Několikrát jsem měl možnost podílet se na různých projektech Aramarku a viděl jsem, jak profesionálně ke všemu přistupují. Firemní stravování je pro mě velkou výzvou, rád bych změnil předsudky, které kolem něj stále panují. Současně mě láká možnost měnit stravovací návyky velkého počtu lidí. V restauraci jsem vařil pro 40 až 60 lidí denně, tady mám možnost s pomocí kolegů oslovit přes desetitisíce lidí, kteří denně provozovny Aramarku využívají,“ vysvětluje svou motivaci Radek David, který měl v posledních letech na starosti několik restaurací v Praze a Kyjevě, včetně oblíbené La Verandy.

A jaké cíle plánuje Radek David ve společnosti Aramark realizovat? „Chtěl bych více využívat nejrůznější „zapomenuté“ suroviny a co nejvíce pracovat se sezonními a regionálními zdroji. A rád bych zde také zavedl kuchařské postupy, které výrazně zlepšují chuť jídel, jako je pomalé vaření, pečení přes noc a spousta dalších,“ pokračuje ve výčtu svých vizí.

Radek David si současně hodně slibuje od pilotního projektu Cesta na talíř, který Aramark odstartoval před několika lety. „Zmíněný projekt Aramarku se mi moc líbí. Je skvělé, že můžeme říct farmářům, co chceme, oni to pro nás vypěstují a my následně všechno zpracujeme. Máme suroviny s příběhem, a navíc jsou z Čech, což je skvělá symbióza. České potraviny, čeští farmáři a snižování uhlíkové stopy díky eliminaci dlouhých transportů přes půlku Evropy. O tom přece všichni kuchaři sní,“ uzavírá Radek David.

,,Společnost Aramark letos slaví třicáté výročí působení na českém trhu. Lepší dárek, než dalšího špičkového kuchaře do týmu si asi neumím představit,“ vítá posilu společnosti její generální ředitel Vladimír Staněk. „Radek David je jedním z nejlepších šéfkuchařů v republice, je to zkušený profesionál s kreativním kuchařským myšlením a skvělou odbornou erudicí. Zároveň je vynikající trenér a kouč. Právě gastronomické vzdělávání a investice do lidí nyní našemu oboru chybí nejvíce. Těším se, že to změníme.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.