Sociální sítě
Nahoru

INVELT nabídl jedinečný zážitek s exkluzivními vozy BMW ALPINA včetně novinky B4 Gran Coupé

Výrobce výjimečných automobilů BMW ALPINA poprvé po pěti letech v sídle českého zastoupení společnosti invelt nabídl zákazníkům ojedinělou možnost testovacích jízd a detailního seznámení s nejnovějšími modely z nabídky společnosti ALPINA. Pokud se řekne BMW ALPINA, hovoříme o luxusu na čtyřech kolech. Tyto vozy nabízejí vzácně vyváženou kombinaci výkonnosti a exkluzivity. Z flotily sedmi modelů, které dorazily do České republiky, nebylo snadné vybírat.

Automobilku ALPINA založil roku 1965 Burkard Bovensiepen. Od té doby je Buchloe základnou pro nejrenomovanější automobily na světě, jejíž pilíře stojí na modelech BMW vyvíjené a vyráběné rodinným podnikem ve spolupráci s BMW. Na ALPINA DAYS INVELT měli zákazníci možnost vyzkoušet vozy, které ztělesňují opravdovou vášeň k řízení s nejmodernější technikou, jízdními vlastnostmi, funkcemi a precizností této značky.

BMW ALPINA B3 Touring je se svou vzrušující, a přitom vyváženou jízdní dynamikou a každodenní použitelností jedním z nejoblíbenějších a nejžádanějších modelů automobilové manufaktury ALPINA. BMW ALPINA B3 vstupuje s modelovým rokem 2023 do nové éry a získává přepracované hnací ústrojí, nový vnější design a nejnovější inovace BMW v oblasti digitalizace a konektivity. Model ALPINA B5 Touring nabízí jemně vyvážený výkon, exkluzivitu a luxus v novém, moderním designu. BMW ALPINA B8 Gran Coupé kombinuje nejvyšší úroveň výkonu, dynamiky a pohodlí v odvážném a krásném designu.

Exkluzivní automobil, který osloví všechny vaše smysly. BMW ALPINA XB7 představuje nejvýkonnější SUV na světě. Je luxusní a reprezentuje výhody prostorného a exkluzivního vozu s mimořádnou jízdní dynamikou, bezkonkurenční manévrovatelností, výkonným hnacím ústrojím na nejvyšší technické úrovni a špičkovým výkonem.

Od modelového roku 2023 bude BMW ALPINA XB7 využívat řadu produktových aktualizací, včetně nejnovější generace motoru V8, progresivního designu a nejnovějších inovací v oblasti jízdních asistentů a konektivity. Modely BMW ALPINA XD3 si díky ještě ostřejšímu profilu výkonu, lepší ovladatelnosti a výrazně dynamičtějšímu vzhledu dále upevňují svou nejlepší pozici v segmentu.

Jedná se o zkušený vůz, který vám aktivně pomáhá při jízdě a dává vám pocit bezpečí. O komfortní jízdě po dálnici netřeba pochybovat. V terénu tvořeném úzkými a klikatými silničkami se přesvědčíte o obratnosti a svižnosti BMW ALPINY. BMW ALPINA D5 Touring představuje špičkový výkonný diesel v moderním designu, který nastavuje vysokou laťku ve své výkonnostní třídě.

K dispozici byla i novinka BMW ALPINA B4 Gran Coupé. Čtyřdveřové Coupé vdechuje nový život již tak populární čtvrté řadě. BMW ALPINA B4 Gran Coupé spojuje tradiční přednosti ALPINY v novém vozu, který je stejně tak výkonný jako elegantní. Nové BMW ALPINA 4 Gran Coupé nabízí svižnou jízdu se zrychlením z 0 na 100 km/h za pouhých 3,7 sekundy. Maximální rychlost je 301 km/h. Řadový šestiválcový bi-turbo motor, který vychází z modelu motoru BMW 558, je vybaven turbínou ALPINA účinně přeměňující energii výfukových plynů na plnicí tlak při nízkých otáčkách motoru. Velký mezichladič zvyšuje účinnost nabíjecího systému.

Optimalizované sací potrubí s velkoobjemovými pouzdry vzduchového filtru napomáhá reakci motoru. Přenos výkonu je bezproblémový v celém rozsahu otáček, což je charakteristickým znakem už tak jedinečného zážitku z jízdy. Tepelnou stabilitu zajišťuje vysoce výkonný chladicí systém se dvěma přemístěnými chladiči spolu s elektrickým ventilátorem o výkonu 1000 kW. Pohon všech kol je založen na systému BMW xDrive, který umožňuje plně variabilní rozdělení točivého momentu mezi přední a zádní nápravu.

A jak se sluší na sportovní charakter BMW ALPINA B4, rozdělení točivého momentu je zaměřeno na zadní kola. Jako pravé Gran Turismo kombinuje BMW ALPINA B4 Gran Coupé dynamickou jízdu s pohodlím. Sportovní podvozek lehce zvládá náročné podmínky a vyniká dynamikou, přitom ale zůstává stabilní i ve vysokých rychlostech. Velký důraz je kladen na bezpečnost při jízdě. B4 Gran Coupé je charakteristické svým výrazným elegantním designem, prodlouženým tvarem a plynulou linií střechy. Ve své třídě špičková výbava zahrnuje komfortní prvky, jako je vyhřívání sedadel a volantu, ale také nejnovější asistenční systémy BMW. Základní cena BMW ALPINA B4 Gran Coupé je 2 380 221 Kč s DPH.

Interiér vozů BMW ALPINA je velmi stylový a atraktivní. Luxusní provedení v ALPINĚ je stejně důležité jako jízdní vlastnosti vozu. Elegantní detaily, jako je výrobní plaketa ALPINA

s individuálním výrobním číslem a ručně šitý volant v luxusní kůži LAVALINA, dodávají interiéru nádech výjimečnosti. Interiéry lze nabídnout také v koženém čalounění LAVALINA, dle přání zákazníka. Přírodním procesem zušlechtěná kůže má v automobilovém průmyslu vlastní jakostní třídu a je vysoce ceněna pro svoji měkkost a pro své termoregulační vlastnosti. Ve vlastní kožedělné dílně pomohou mistři ALPINA splnit i ta nejneobvyklejší přání zákazníků.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.