Sociální sítě
Nahoru

Oris uvádí: Wings of Hope Limited Edition

Švýcarská hodinářská značka Oris oznámila novou spolupráci se slavnou leteckou humanitární organizací Wings of Hope. Při té příležitosti uvedla také limitovanou edici hodinek poháněných vlastním strojkem Calibre 401.

Společnost Oris má tu čest spolupracovat s některými z nejinspirativnějších a nejambicióznějších světových organizací. Některé zavedly sběratele hodinek pod vodu, jiné do nebe a některé je udržely pevnýma nohama na zemi. Spojuje je však stejná ambice naplnit společné poslání: Change for the Better – přinášet změnu k lepšímu.

Letos v létě mohou být hodináři značky Oris nesmírně hrdí. Vedení společnosti oznámilo zbrusu novou spolupráci s leteckou humanitární organizací Wings of Hope, která byla založena před 60 lety v USA. Tato organizace, která byla dvakrát nominována na Nobelovu cenu míru, využívá sílu letectví k poskytování lékařské pomoci vzdáleným a zranitelným komunitám ve vice než 50 zemích. V roce 2021 využilo pomoc této organizace více než 65 000 lidí.

Wings of Hope je z velké části závislá na darech a dobrovolnících, kterých v loňském roce bylo 350. Náklady na pohonné hmoty jsou rovněž hrazeny z darů. Někdy přicházejí dary v podobě letadel, a pokud je nelze využít na jedné z 11 polních základen, jsou prodána, aby se z nich zafinancovaly humanitární mise. Tímto způsobem se 86 centů z každého dolaru darovaného organizaci jde přímo na financování jejích programů.

Její poslání podpoří i hodinky Oris Wings of Hope Limited Edition. Model vycházející z charakteristických pilotních hodinek Big Crown poháněných strojkem Calibre 401, jeden z nejnovějších automatických strojků značky s pětidenní rezervou chodu. Pouzdro o průměru 40 mm je z nerezové oceli a je dodáváno na řemínku z udržitelné jelení kůže Cervo Volante. Hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu 1 000 kusů. Jedná se opravdu o výjimečnou spolupráci, které společnost Oris vyhledává.

V současné době se organizace Wings of Hope dostává k více než 65 000 lidí ročně a poskytuje životně důležitou lékařskou pomoc odlehlým a znevýhodněným komunitám s využitím síly letectví.

Počátky sahají do konce 50. let 20. století, kdy se katolický misionář Mike Stimac vydal do Keni, která tehdy trpěla velkým suchem. Stimac si uvědomil, že pomoc, kterou ztěžuje špatné dopravní spojení, by výrazně zlepšila letecká doprava, a proto se vrátil do USA, aby shromáždil finanční prostředky a zvýšil informovanost.

Tímto byla počátkem 60. let 20. století zahájena nová letecká humanitární mise – Wings of Hope.

V průběhu šesti desetiletí se vliv organizace rozšířil. Nyní působí po celém světě a jejími čestnými členy jsou takové osobnosti jako Elizabeth Dole, Harrison Ford a Kurt Russell.

Wings of Hope také poskytuje vzdělání nové generaci pilotů, inženýrů a humanitárních pracovníků. V loňském roce objevilo 90 studentů humanitární letectví prostřednictvím programu SOAR into STEM, který se zaměřuje na vzdělávání v oblasti vědy, technologie, inženýrství a matematiky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.