Sociální sítě
Nahoru

Fantastické mušle

Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se zhostil talentovaný šéfkuchař Michael Simon, který již roky působí ve vyhlášené kubánské restauraci La Bodeguita del Medio v centru Prahy.

Novou specialitou jsou právě mušle svatého Jakuba. „Mušle udím na meruňkových pilinách, tím dostávají neuvěřitelně fantastickou chuť. Podávám je se salátkem z manga, papáji, koriandru a chilli. Vše doplňují mé signature krutony. Chutě jsou dokonale propojené, a přitom tak rozdílné,“ dodává s úsměvem šéfkuchař Michael Simon.

Mušle nejsou ve stálém menu, jelikož se zachovává nejvyšší možná čerstvost, jsou pouze v čase čerstvé zásilky od moře. Nezbývá jen zkusit štěstí. Dobrou zprávou je, že v případě absence mušlí, si každý z menu vybere jistě jiný báječný pokrm a má rázem důvod dorazit do La Bodeguita del Medio znovu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.