Sociální sítě
Nahoru

Japonské MIRU zve na originální koktejly při západu slunce

Devítichodové degustační menu MIRU restaurace na terase hotelu Four Seasons v Praze připravil michelinský šéfkuchař hotelu Marco Veneruso ve spolupráci s japonským kuchařem Mitsuru Tsukadou. Ke kreativní gastronomické dvojici se připojil barový expert George Jiří Němec, který k zážitkové degustaci s výhledem na Pražský hrad a Karlův most namíchal trio originálních koktejlů.

Všechny koktejly jsou připraveny s velkým respektem k chutím a jejich kombinacím s hlavními jídly. Jsou navrženy tak, aby dodržovaly moderní mixologické standardy, uznávaly krásu japonské kultury a podtrhly unikátní koncept a lokalitu MIRU restaurace,“ říká o koktejlech George Jiří Němec.

• Ki No Bi

Hlavní ingrediencí je stejnojmenný japonský gin, jehož název v překladu znamená „krása všech ročních období.“ Lehká a svěží kombinace ginu, bezinky a čerstvé šťávy z okurky a kopru vytváří skvělého společníka k lososu s hořčičným miso připravovaném ve stylu tataki.

• Yuzu bīru

Tento koktejl z yuzu saké, yuzu čaje, rýžového octu a yuzu toniku se podává z vychlazené plechovky s modrobílým logem restaurace a připomíná tak hostům nejoblíbenější turistickou aktivitu v Praze – pití piva a kochání se božskými výhledy. V degustačním menu je párován s černou treskou, jejíž chuťový profil vyzdvihuje koktejl svými svěžími a citrusovými tóny.

• Miru

Poslední koktejl z chova švestky, ginu, bílého kakaa a matchy se podává ke druhému z dezertních chodů, a to ke karamelizovanému dortu s matcha sorbetem. Miru je japonský výraz pro české „dívej se,“ což ztělesňuje zážitek z restaurace na střešní terase s výhledem na Pražský hrad a Karlův most.

Výzva „dívej se“ je vryta do keramických šálků vytvořených pro tuto příležitost pražským studiem Najs. Hosté se tak mohou na závěr degustačního menu kochat městským panoramatem, podívat se na sebe nebo nahlédnout do vlastního zážitku.

Japonská restaurace MIRU je otevřena každé úterý až sobotu se začátkem v 18:00. Na každý večer je limitovaný počet čtyř stolů, rezervace předem na čísle +420 221 426 880 nutná.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.