Sociální sítě
Nahoru

Snoubení české a francouzské gastronomie: Na Andělu v RED Pifu

Smíchovský Anděl je rušnou křižovatkou moderní Prahy i oblíbeným místem setkávání. A právě setkávání je zasvěcena nová andělská restaurace RED Pif. Nejen setkávání přátel a známých, ale také kultur, neboť se v ní prolíná česká a francouzská gastronomie. Pivo, víno, jídlo, vše v dokonalé podobě.

Ale špičkově ošetřená Plzeň či vynikající naturální vína z Francie nejsou zdaleka jediným lákadlem RED Pifu. Nový podnik překvapí vzdušným, moderním designem sázejícím na dřevo, a samozřejmě parádní kuchyní, kterou má na starosti mimořádně zkušený chef David Kalina, jenž si své renomé vydobyl v podnicích Mincovna, Tiskárna či U Tellerů.

A na co se můžeme těšit v RED Pifu, který byl otevřen na počátku prázdnin? Menu je rozkročené mezi francouzskou a českou kuchyní, přičemž speciality ze země galského kohouta dostávají o trochu více prostoru. Mezi předkrmy září u nás téměř neznámé „beignetky“, tedy malé smažené koblížky, kterým se ve Francii říká jeptišky.

V RED Pifu je kuchaři plní krevetami a servírují s pikantní majonézou. V nabídce nechybí obligátní pařížský tatarák či šneci, ale jedničkou je bezesporu fantastické kachní jelito pečené na hruškách a calvadosu. A potěší také křupavý alsaský cibulový koláč se slaninou a smetanou.

Mezi hlavními chody nechybí jedna z nejslavnějších francouzských specialit v podobě kohouta dušeného na červeném víně s kořenovou zeleninou, velkou konkurencí je mu však famózní jehněčí pečené na rajčatech a bylinkách, jehož křehké a voňavé maso se doslova rozpadá na jazyku.

Francouzská kuchyně má ráda silné omáčky a výrazné chutě. A protože i Češi jsou omáčkovým národem, určitě jim bude v RED Pifu chutnat,“ věří šéfkuchař podniku David Kalina. A přidává svůj tip na dezert. Ile flottante je možné přeložit jako plovoucí ostrov, jedná se o meringue, tedy sněhovou pusinku servírovanou s vanilkovou omáčkou, mandlemi, pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou.

Nový podnik na Andělu navazuje na původní Vinný bar a restaurant RED Pif, který sídlil od roku 2010 na Starém Městě pražském v ulici U Dobřenských. Ten byl však před lety uzavřen a v nové podobě se objevil až nyní na Andělu. Moderní tvář s výrazným zastoupením hrubě opracovaného smrkového dřeva dali podniku architekti Jakub Fišer a Marek Schneider z ateliéru Aulík Fišer architekti. Za projektem stojí gastronomická osobnost Milan Bartoš, objevitel a znalec vín, který všechna vína sám ochutnává a vybírá, a většinu vinařů poznal osobně na svých cestách po Francii.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.