Sociální sítě
Nahoru

Vše, co potřebujete vědět o rychlém nabíjení smartphonů

Stává se vám, že se vám neustále vybíjí baterie vašeho chytrého telefonu? Pokud ano, nejste sami. Chytré telefony jsou známé tím, že se jejich baterie rychle vybíjí. To může být frustrující, zejména pokud potřebujete telefon nutně použít. Jedním z řešení tohoto problému je rychlé nabíjení. V tomto příspěvku na blogu se budeme zabývat tím, co je to rychlé nabíjení a jak funguje. Poskytneme vám také tipy, jak z baterie smartphonu vytěžit maximum!

Co je to rychlé nabíjení?

Rychlé nabíjení je technologie, která umožňuje nabíjet baterii smartphonu mnohem rychleji než obvykle. Nejběžnějším typem rychlého nabíjení je rychlé nabíjení, které dokáže nabít baterii až na 75 % za pouhých 30 minut. Existují i další typy rychlého nabíjení, například ultrarychlé nabíjení a bezdrátové nabíjení. Těm se budeme věnovat později v tomto příspěvku na blogu.

Jak to funguje?

Základní princip rychlého nabíjení je jednoduchý: zvýšením proudu tekoucího do baterie ji lze nabít rychleji. Dosažení tohoto cíle však naráží na řadu technických problémů. Například pokud by do baterie tekl příliš velký proud, mohlo by dojít k jejímu poškození nebo dokonce k výbuchu! Technologie rychlého nabíjení proto vyžaduje určitou míru flexibility.

Proto musí být technologie rychlého nabíjení pečlivě navržena a regulována. Společnost Huawei to dělá velmi dobře, zejména u modelu honor 50 pro. Využívá průlomovou konstrukci dvojitého obvodu, čímž snižuje impedanci a teplo, zvyšuje ekvivalentní kapacitu baterie a prodlužuje její životnost.

Jak vytěžit z baterie smartphonu maximum?

Existuje několik věcí, které můžete udělat, abyste prodloužili životnost baterie svého smartphonu.

Vyhněte se používání aplikací, které vybíjejí velké množství energie

Některé aplikace, například hry a služby pro streamování videa, mohou spotřebovávat velké množství energie z baterie. Pokud si všimnete, že se baterie při používání některých aplikací rychle vybíjí, zkuste se jejich používání po delší dobu vyhnout.

Snižte jas obrazovky

Obrazovka smartphonu je jedním z největších spotřebitelů energie baterie. Pokud snížíte jas obrazovky, budete moci ušetřit část energie baterie. Také můžete nastavit automatickou změnu jasu.

Vypínejte funkce, které nepotřebujete

Mnoho chytrých telefonů je vybaveno funkcemi, které možná nepoužíváte příliš často. Pokud například nepotřebujete neustále používat GPS nebo Bluetooth, zvažte vypnutí těchto funkcí, když je nepoužíváte. Pomůže to šetřit energii baterie. Také zvuky a vibrace klávesnice mohou spotřebovávat hodně energie baterie. Pokud je nepotřebujete, je lepší je vypnout.

Jednou týdně proveďte cyklus úplného nabití

Je důležité udržovat baterii smartphonu v dobrém stavu tím, že alespoň jednou týdně provedete úplný nabíjecí cyklus. To znamená, že baterii nabijete z 0 % na 100 % a poté ji necháte zcela vybít. To pomůže baterii zkalibrovat a zajistí, že bude schopna udržet nabití po delší dobu.

Zapnutí adaptivní baterie nebo optimalizace baterie

Většina chytrých telefonů se systémem Android je vybavena funkcí nazvanou „adaptivní baterie“ nebo „optimalizace baterie“. Tato funkce omezuje množství energie baterie, kterou využívají aplikace. Učí se, které aplikace používáte nejčastěji, a omezuje spotřebu baterie u aplikací, které nepoužíváte příliš často. To může pomoci šetřit energii baterie.

Závěr

V tomto příspěvku na blogu jsme probrali vše, co potřebujete vědět o rychlém nabíjení smartphonu. Doufáme, že vám tento příspěvek na blogu pomohl vysvětlit vše, co potřebujete vědět o rychlém nabíjení smartphonu! Rychlé nabíjení je skvělý způsob, jak rychle nabít telefon, ale je důležité ho používat rozumně, abyste prodloužili životnost baterie. Děkujeme za přečtení a přejeme šťastné nabíjení!

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.