Sociální sítě
Nahoru

Olympic pokřtí na veletrhu vlastní sběratelskou bankovku

Přes 220 vystavovatelů z několika desítek zemí bude hostit letošní veletrh Sběratel, který proběhne od 9. do 10. září na výstavišti PVA Expo Praha. Největší setkání sběratelů v Evropě nabídne oceňování sbírek i nabitý doprovodný program.

Na veletrh Sběratel míří každý rok na 10 000 návštěvníků. Poštovní známky, mince, medaile, pohlednice, minerály, drahé kameny, ale také třeba staré akcie, telefonní karty nebo autogramy jim nabízejí firmy a aukční domy z celého světa.

Bude si možné koupit známky nejen od České pošty, ale také třeba od poštovních správ ze Slovenska, Německa, Lichtenštejnska, Lucemburska, Kyrgyzstánu, Albánie nebo od pošty Spojených národů. Investiční sběratelské mince a medaile do Prahy přiveze Česká mincovna, ale třeba také mincovna z Gdaňsku.

Sběratel letos slaví 25 let. Organizátoři přichystali k výročí mimo jiné sadu vlastních známek pod názvem „Poklady na veletrhu Sběratel“, která připomíná, že jen na veletrhu můžete objevit, při (velké) troše štěstí opravdový sběratelský poklad, pamětní stříbrnou medaili nebo sběratelskou 0 euro suvenýrovou bankovku s Janem Werichem jako „císařem sběratelů“ Rudolfem II.

K vidění bude také nejžádanější a nejdražší česká oběhová mince, desetikoruna z roku 1993 s odlišnou ražbou, která se v letošním roce prodala za 600 000 Kč. A v pátek 9. září přijde na veletrh Petr Janda a jeho spoluhráči z Olympiku osobně uvést sběratelskou 0 euro suvenýrovou bankovku a plánované poštovní známky České pošty, které oslaví nadcházející 60. narozeniny kapely.

Ve stejný den si také nejen sběratelé mohou přijít pro podpis legendárního střelce Antonína Panenky. Na veletrhu pokřtí sběratelskou dopisnici, kterou společně vydává veletrh Sběratel a Česká pošta.

Nebude chybět oceňování sbírek a doprovodné veletrhy

K dispozici budou na veletrhu opět oblíbené služby bezplatného oceňování sbírek. Zdarma je nabízí Svaz českých filatelistů, Česká numismatická společnost, Puncovní úřad, Muzeum cenných papírů, Klub sběratelů kuriozit nebo Klub sběratelů telefonních karet. I letos je rozšíří Klub sběratelů autogramů, aukční dům Obrazy v aukci (výtvarná díla, sochy) nebo Antik Kureš (starožitnosti).

Ve stejné hale jako veletrh Sběratel se uskuteční také veletrh Minerály drahé kameny a v sobotu 10. září v sousední hale sejdou sběratelé vinylových desek na akcích Vinyl & Stereo Expo a Rock & Metal Market.

Znovu se na živo vrací konference Trading Expo & Alternativní investice a to v sobotu 10. září do kongresového sálu výstaviště. Registrace na ní je zdarma a bude se mluvit o investicích do mincí, autogramů, veteránů, nemovitostí, smaragdů, drahých kovů a poštovních známek.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.