Sociální sítě
Nahoru

Sennheiser Momentum 4 Wireless přináší tradičně špičkový zvuk

Společnost Sennheiser dnes oznámila spuštění prodeje posledního modelu špičkových bezdrátových sluchátek Sennheiser Momentum 4 Wireless. Novinka pokračuje v tradici nekompromisního zvukového projevu, za který byly jejich předchozí generace oceňovány.

O reprodukci s frekvenčním rozsahem 6 Hz – 22 kHz se stará 42mm membrána, díky které zazní každý detail s dechberoucí přesností. Systém potlačení hluku Hybrid Adaptive Active Noise Cancellation přitom odfiltruje rušivé zvuky města i motorů dopravních prostředků při cestování. To vše při zachování nekompromisní 60h výdrže na jedno nabití.

Mezi další novinky patří přepracovaný design, díky kterému sluchátka lépe sedí na hlavě posluchače a poskytují maximální komfort i při dlouhých hodinách poslechu.

Tlačítka tentokrát nahradilo odladěné dotykové ovládání, které umožňuje nejen plynulé změny hlasitosti a přechod mezi jednotlivými skladbami, ale také spouštění hlasových asistentů, ovládání funkcí ANC a transparentního poslechu. Ten se hodí například při rychlé domluvě objednávání kávy, nebo pro komunikaci s kolegy v kanceláři bez nutnosti sejmout sluchátka z hlavy.

Nekompromisní zvuk bez kompromisů

Sennheiser Momentum 4 Wireless se pyšní nekompromisním zvukovým projevem. Jejich 42mm měniče bez problémů obsáhnou úctyhodný frekvenční rozsah 6 Hz – 22 kHz a díky mírnému naklonění skvěle prezentují i prostor nahrávky. Posluchači se tak mohou těšit nejen na neotřesitelné basy typické pro řadu Momentum, ale také ty nejjemnější detaily a dobré vykreslení hudební scény.

Díky podpoře Bluetooth 5 a kodeků AAC a aptX je samozřejmostí bezproblémový přenos audia jak ze zařízení se systémem Android, tak iOS. Nechybí ani nejmodernější aptX Adaptive (zpětně kompatibilní s aptX LL a aptX HD), uživatele tak čeká precizní synchronizace zvuku s obrazem i přenos nejjemnějších nuancí Hi-Res nahrávek až do rozlišení 24bit/96kHz. Na své si tak přijdou i nároční audiofilové.

Ničím nerušený poslech za všech okolností

Vylepšení se dočkal i systém aktivního potlačení okolního hluku, který je účinnější, a navíc dostal schopnost adaptovat se neustále na hluk v okolí. V režimu Adaptive tak vždy volí tu správnou úroveň potlačení hluku a zároveň lépe nakládá s energií. Systém má navíc tři různé manuální režimy, aby si uživatel mohl vždy vybrat tu nejvhodnější intenzitu filtrace zvuků z okolí. Ty zahrnují mimo jiné i režim Anti-Wind, který zamezuje vzniku parazitních zvuků za větrného počasí. Jednoduše dokonalý poslech za všech okolností.

Nová sluchátka Sennheiser Momentum 4 Wireless jsou dostupná v internetovém obchodě pantershop.cz a u vybraných partnerů za cenu 8 890 Kč.

Pro situace, kdy je naopak přehled o okolí nepostradatelný, je připravena funkce Transparent Hearing. Ta umožní ničím nerušenou komunikaci například se stevardem, nebo poslech hudby i vnějších zvuků zároveň.

Chytré funkce a moderní ovládání

Nový systém ovládání je díky rozměrné dotykové ploše intuitivní, komfortní, a navíc umožňuje obsáhnout jedinou rukou celou řadu funkcí od změny hlasitosti a přechodu mezi jednotlivými skladbami, až po spouštění hlasových asistentů a ovládání funkcí ANC i transparentního poslechu. Ty lze nyní nejen vypnout a zapnout, ale také korigovat sílu jejich efektu pomocí jednoduchého gesta „štípnutí“. Extrémně pohodlné je také automatické spouštění a vypínání sluchátek v závislosti na jejich poloze. Pro spuštění je stačí nasadit na hlavu a pro vypnutí jednoduše odložit. Automatická pauza v přehrávání při sejmutí sluchátek je samozřejmostí.

Přepracovaná aplikace Sennheiser Smart Control navíc dává uživateli možnost změnit zvukový charakter sluchátek a vytvořit si vlastní předvolby vestavěného ekvalizéru pro různé situace. Ty lze manuálně přepínat, například při poslechu mluveného slova, ale také nastavit zvukové zóny. Aplikace pak pozná, zda se nacházíte doma, v kanceláři, nebo na cestách a upraví požadovaným způsobem jak ekvalizér, tak nastavení systému pro potlačení okolních hluků ANC. Posluchač si tak může pro cestování hromadnou dopravou nastavit maximální potlačení okolních hluků, v domácnosti ponechat zapnutý transparentní poslech a v kanceláři zvolit například režim Anti-pressure, který zajistí dlouhodobý komfort. Vše tak, jak si jen bude přát.

Pokročilí uživatelé jistě ocení i možnost připojení USB kabelem, které zajistí maximální kvalitu reprodukce i v páru s PC, která typicky nemají k dispozici podporu moderních kodeků aptX a navíc umožní průběžné dobíjení sluchátek. Cestovatelům pak přijde vhod režim letadlo, který se automaticky aktivuje při připojení sluchátek pomocí konektoru jack k palubnímu zábavnímu systému v letadlech.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.