Sociální sítě
Nahoru

J&J o dvanácti

Bistro J&J v Teplicích je ikonickým podnikem celého severu. Vytříbený interiér, dechberoucí výhled na celé město a fantastické jídlo. Za posledním jmenovaným stojí šéfkuchař Roman Čaník. Právě on započal s novým konceptem šéfkuchařův stůl.

Na konci srpna se uskutečnil první degustační večer o 12ti hostech, kterým se osobě věnoval šéfkuchař Roman Čaník a po boku mu stál sommeliér Honza. Servis nikdy nebyl profesionálnější a nabitý informacemi.

Tématem byla česká hospoda. Kdo by čekal koleno či Katův šleh, nemýlil by se. Avšak v našem moderním podání. Jednalo se o první večer v tomto úzkém režimu. Zájem byl obrovský, až nás to překvapilo, a rozhodli jsme se pro pravidelné opakování šéfkuchařova stolu. Frekvence bude cca co 12 týdnů, abychom si udrželi exkluzivitu,“ dodává šéfkuchař Roman Čaník.

Degustační menu startovalo klasickými českými hospodskými předkrmy. Křídlo BBQ, gothaj s cibulí, nakládaný hermelín a velmi oblíbené brambory na loupačku s domácí zakysanou smetanou. Každý si mohl vybrat, jak svůj večer začne. Poté následovaly hlavní chody. Katův šleh, knedlík s uzeným a na závěr koleno. Sladkou tečkou byl jablečný závin. Celé menu stálo 1242 Kč s možností vinného párování za 488 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • V srdci Českého lesa se na jaře otevře nový wellness resort

    Blahodárný klid hlubokých lesů chodského pohraničí si bude od letošního jara možné vychutnat ve společnosti kreací šéfkuchaře Martina Šilinga, se skvělým...

    Jan Pešek25.1.2023
  • Řemeslná Bean to bar čokoláda od Herůfků z Moravy

    Na vysoké škole ekonomické viděla Jitka svou budoucnost v bance nebo účetní firmě. Všechno ale změnila svatební cesta na Havaj. Dnes...

    Marek Zelený24.1.2023
  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.