Sociální sítě
Nahoru

J&J o dvanácti

Bistro J&J v Teplicích je ikonickým podnikem celého severu. Vytříbený interiér, dechberoucí výhled na celé město a fantastické jídlo. Za posledním jmenovaným stojí šéfkuchař Roman Čaník. Právě on započal s novým konceptem šéfkuchařův stůl.

Na konci srpna se uskutečnil první degustační večer o 12ti hostech, kterým se osobě věnoval šéfkuchař Roman Čaník a po boku mu stál sommeliér Honza. Servis nikdy nebyl profesionálnější a nabitý informacemi.

Tématem byla česká hospoda. Kdo by čekal koleno či Katův šleh, nemýlil by se. Avšak v našem moderním podání. Jednalo se o první večer v tomto úzkém režimu. Zájem byl obrovský, až nás to překvapilo, a rozhodli jsme se pro pravidelné opakování šéfkuchařova stolu. Frekvence bude cca co 12 týdnů, abychom si udrželi exkluzivitu,“ dodává šéfkuchař Roman Čaník.

Degustační menu startovalo klasickými českými hospodskými předkrmy. Křídlo BBQ, gothaj s cibulí, nakládaný hermelín a velmi oblíbené brambory na loupačku s domácí zakysanou smetanou. Každý si mohl vybrat, jak svůj večer začne. Poté následovaly hlavní chody. Katův šleh, knedlík s uzeným a na závěr koleno. Sladkou tečkou byl jablečný závin. Celé menu stálo 1242 Kč s možností vinného párování za 488 Kč.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.