Sociální sítě
Nahoru

Pražská Lennonova zeď našla partnera v hotelu The Mozart Prague

Pražská Lennonova zeď na Velkopřevorském náměstí je jednou z nejnavštěvovanějších památek v hlavním městě. Pestrobarevně pomalovaná stěna, za níž se ukrývá kouzelná zahrada, se v průběhu let stala symbolem svobody, mírumilovného odporu vůči komunistickému režimu, nástěnkou milostných básní i jakýmsi památníkem lásky pro Johna Lennona.

V poslední době pak slouží především jako plátno pro profesionální i amatérské umělce z celého světa.

Už 7. září se před ní v rámci happeningu Wall of Freedom & Energy sejde 27 umělců (každý bude zastupovat jednu ze zemí EU) a další dva speciální hosté z Norska a Ukrajiny.

Ti všichni během jediného dne v duchu hesla „United in Diversity“ promění Lennonovu zeď k nepoznání. Společně vytvoří „obraz“ o úctyhodné velikosti 35 x 5 metru, který bude symbolizovat spojenectví evropských národů jejichž Radě Česko aktuálně předsedá.

Jako poctu Francii, zemi která Radě EU předsedala v první polovině roku, pak bude dílo vyfotografováno a v měřítku 1:1 vytištěno na 2 metry silnou nafukovací stěnu a odesláno do Štrasburku, Paříže a Bruselu (od 3. do 9. 10. 2022). Autorem a kurátorem projektu je výtvarník a mimo jiné také autor loga Občanského fóra Pavel Šťastný, který se o novou podobu Lennonovy zdi postaral již dvakrát.

Bohatá historie hotelu The Mozart Prague je s podporou umělců spojena po staletí. I z toho důvodu je hotel hrdým partnerem tohoto projektu.

Od 6. do 8. září ubytuje ve svých pokojích všechny participující umělce, kteří budou mít díky ideálnímu umístění hotelu v samotném centru metropole Lennonovu zeď v docházkové vzdálenosti.

Na nové podobě zdi se budou podílet třeba Andrea Žaba Klváčková ze Slovenska, Jan Wessel z Dánska, Denis Klatt z Německa a mnoho dalších. Za Česko se na projektu bude podílet Charlien, vlastním jménem Lenka Brázdilová, která se nedávno podílela také na české výstavě na plotě Velvyslanectví ČR v Paříži.

Vše vypukne v 9 hodin ráno a ještě než v 18:30 začne vernisáž hotového díla, ředitel hotelu Stefan Rådström pod dohledem umělců nasprejuje na zeď logo hotelu a projektu MyHotelMatch.

Patronem projektu je agentura CzechTourism a vznikl ve spolupráci s místopředsedou Senátu Parlamentu ČR Janem Horníkem a velvyslancem ČR v Paříži Michalem Fleischmannem.

MyHotelMatch je inovativní platforma založená na umělé inteligenci (AI), jejímž cílem je způsobit revoluci v cestovním ruchu. Jde o cestovní kancelář nové generace (OTTA – Online Tailored Travel Agency), která funguje na principu online seznamky – cestovatele propojí výhradně s hotely a online hotelovými službami, jejichž profily se shodují s jeho požadavky. Tato ambiciózní výzva otevírá na prosperujícím online hotelovém trhu zcela nové možnosti.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.