Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton Tambour Twenty a jeho cesta časem

Módní dům Louis Vuitton se v hodinářském oboru pohybuje dvě dekády. Během této poměrně krátké doby prokázal hlubokou vášeň pro tento obor a dokázal se v tomto segmentu etablovat. V roce 2002 představila značka Louis Vuitton hodinky jako žádné jiné: model Tambour.

Byly výrazné, moderní a díky originálnímu tvaru také snadno rozpoznatelné. Jejich kulaté pouzdro bylo vyrobeno z kovového bloku a má typické aplikované nožky. Na scénu tehdy přišly nové hodinky…a módnímu domu Louis Vuitton se podařilo proniknout do uzavřeného světa hodinářství.

V průběhu let se model Tambour stal symbolem hodinářské kolekce Louis Vuitton. Hodinky Tambour se postupně představily v různých interpretacích. Vždy však zůstaly věrné DNA ikonického módního domu: umění cestování a výrazně kreativnímu designu, jež kombinuje technologické inovace a jedinečné řemeslné umění.

Model Tambour Spin Time z roku 2009 dokonce představil nový způsob zobrazení času – klasické ručky a indexy u něj nahrazují rotující kostky. V roce 2011 se k dobrodružné cestě značky Louis Vuitton připojila ženevská La Fabrique du Temps a hodinářští mistři Michel Navas a Enrico Barbasini. Světlo světa tak spatřilo několik skutečně unikátních modelů hodinek.

Model Tambour Evolution z roku 2014 zaujal výraznými liniemi, plnými mužnosti a pouzdrem o průměru 45 mm. Tambour Slim z roku 2016 ve verzi Tourbillon jemně a elegantně zdobily zápěstí.

V roce 2017 byl uveden model Tambour Moon s ikonickým kulatým pouzdrem a inovovaným designem dýnka. Tambour Curve v roce 2020 doslova posunuly hranice měření času. Měly pouzdro z titanu a materiálu Carbostratum, netradiční prodlouženou konvexní siluetu a fenomenální strojek s létajícím tourbillonem s prestižní ženevskou pečetí Poinçon de Genève. Zaujaly dokonalou kombinací strojku s vysokou komplikací a výrazného designu.

V roce 2021 model Tambour Carpe Diem získal ocenění Audacity Prize na veletrhu Grand Prix d’Horlogerie de Genève, a hodinky Tambour Street vyhrály cenu Diver’s Watch Prize.

Hodinářská výroba značky Louis Vuitton samozřejmě nezapomíná ani na chytré hodinky. Díky technologii totiž budoucnost ožívá právě teď. V roce 2022 módní dům představil už třetí generaci hodinek Tambour Horizon Light Up. Tyto chytré hodinky jsou jedním slovem revoluční. Mají zajímavý design, jsou hravé a přizpůsobené cestovatelům. Navíc je lze kompletně adaptovat podle individuálního vkusu. Zůstávají tak věrné DNA domu Louis Vuitton.

Model Twenty na oslavu 20. výročí

Během pouhých dvou dekád si značka Louis Vuitton získala nepřehlédnutelné místo na hodinářské scéně. Nadčasové a ikonické proměny modelu Tambour zahrnují všechny typy hodinek, od oblíbené klasiky až po ty nejkomplexnější strojky.

Přizpůsobovaly se individuálnímu vkusu, byly mužné, plné ženskosti, vybavené funkcí GMT či potápěčskými funkcemi. Dokonce se jejich součástí stal i létající tourbillon či minutová repetice. Staly se tak dokladem nejvyšší hodinářské expertízy řemeslných mistrů značky Louis Vuitton.

Na oslavu jednoho z nejikoničtějších modelů hodinek – Tambour – vytvořila La Fabrique du Temps Louis Vuitton exkluzivní výroční model: Tambour Twenty. Limitovaná edice čítající 200 kusů vzdává hold originálnímu modelu Tambour a představuje v nové podobě tuto hodinářskou ikonu.

Znalci hodinek rozpoznají všechny typické detaily, které činí model Tambour tak jedinečným. Limitovaná edice koncentruje vše, čím tyto hodinky vynikají. Zároveň však přináší i nové prvky, které z hodinek činí žádaný sběratelský kousek,“ říká Jean Arnault, působící na postu ředitele marketingu a vývoje v hodinářské sekci Louis Vuitton.

Tyto hodinky jsou oslavou našeho jubilea, zároveň jsou i předzvěstí mnoha dalších budoucích dekád jemného hodinářství v duchu hodnot módního domu Louis Vuitton – kreativity, řemeslného umění a vytříbené kvality.“

Model Tambour Twenty má stejné, jedinečné a snadno rozpoznatelné pouzdro, které vzdává hold bubínku, komponentu hodinek. Hodinky zaujmou propracovaným, rozšiřujícím se designem, díky kterému se pohodlně nosí. Ikonické pouzdro o průměru 41,5 mm zdobí dvanáct písmem, které nad číslicemi a indexy tvoří nápis „Louis Vuitton“, stejně jako tomu bylo u verze z roku 2002.

Tato sběratelská edice má hnědý číselník se vzorem slunečních paprsků. Dlouhá žlutá ručka chronografu odkazuje na nit, která se tradičně používala v kožedělné výrobě. Na scénu se vrací také dva elegantní sub-číselníky.

Model Tambour Twenty vykazuje voděodolnost do 100 metrů. Je opatřen vysokofrekvenčním strojkem LV277, který vychází z ikonického kalibru Zenith El Primero. Tento strojek s rotorem z 22karátového zlata má 50hodinovou rezervu chodu a přesnost na jednu desetinu vteřiny.

Žádaný sběratelský kousek je k dispozici v pouhých 200 exemplářích, jak je specifikováno na gravírovaném dýnku. Tambour Twenty se dodává v miniaturním kufříku z ikonického plátna Monogram. Toto pouzdro oslavuje historické propojení módního domu Louis Vuitton se světem cestování. Majitelé hodinek tak mají možnost uchovat své nejvzácnější poklady v kufříku, který odolá běhu času…

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.