Sociální sítě
Nahoru

Předaukční výstava uměleckých děl

Čtvrtá samostatná online aukce výtvarných děl pořádaná aukčním portálem Artslimit probíhá od 9. září do 2. října. Vyvážená kolekce děl 19. a 20. století s přesahy do současné tvorby bude po celou dobu vystavena v prostorách Galerie KODL. Dražit a detailněji se s nimi seznámit lze také na stránkách www.artslimit.com.

Jiří Trnka: Zimní putování

Devatenácté století tentokrát čestně reprezentují díla Karla Javůrka, Jana Preislera či tzv. českých Pařížanů – Alfonse Muchy a Luďka Marolda. Výjimečně bohatě je zastoupena tzv. Mařákova krajinářská škola v čele s jedním z jejích nejvýznamnějších žáků Františkem Kavánem. V aukci naleznete taktéž charakteristická díla jednoho z nejžádanějšího českých krajinářů Václava Radimského.

Václav Radimský: Krajina s řekou a pramicí

Století dvacáté uvádějí kresby Františka Kupky, Václava Špály či grafické práce Vojtěcha Preissiga. Kunsthistoricky i sběratelsky významnými jmény je prezentována i generace umělců české moderny. Suverénní, melancholickou ukázkou volné ilustrační tvorby čelní představitelky české avantgardy Toyen, je kresba s názvem Dívčí tvář pojatá v nezaměnitelném brilantním kresebném provedení a v oblíbeném, mnohokrát variovaném motivu zasněné dívčí tváře.

Toyen: Dívčí tvář

Nesmíme opomenout ani Františka Tichého, jehož tvorbu prezentuje grafické dílo Paganini, spadající do umělcova cyklu věnovaného slavnému houslovému virtuosovi. Charakteristickou ukázkou tvorby Jana Zrzavého je dílo s názvem Loďka na pobřeží, zachycující harmonickou, snově působící scénu.

Jan Zrzavý: Loďka na pobřeží

Výjimečnou kolekci tvoří i několik prací jednoho z našich nejvýznamnějších fotografů Františka Drtikola.

Luděk Marold: Pařížanka v ateliéru

Umění druhé poloviny 20. století je zastoupeno několika výraznými osobnostmi českého umění. Nalezneme zde díla Vlastimila Beneše, Oty Janečka, Roberta Piesena, Jaroslava Serpana či Karla Těšínského. Ani současná výtvarná scéna nezaostává za nabitým a sběratelsky zajímavým aukčním výběrem. Těšit se můžete například na velkoformátové plátno Jiřího Georga Dokoupila.

Vlastimil Beneš: Žena na návsi

Limitace probíhá od 9. září, živé přihazování pak proběhne 2. října. Registrace je možná kdykoliv na artslimit.com. Zájemci si mohou obrazy prohlédnout na www.artlimit.com, kde se také mohou registrovat. Komentované prohlídky se uskuteční od 16 hodin v úterý 13. 9. a následně vždy ve čtvrtek – 15. 9., 22. a 29. 9.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.