Sociální sítě
Nahoru

Podzimní mood: Zvěřina v kurzu

Zážitková restaurace Deer se ukrývá v Michalské ulici jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým příchodem absolutně změnil menu. Zůstaly pouze stálice v podobě zvěřinových signature pokrmů, které přizpůsobil ke svému rukopisu.

Právě zvěřina je na podzim hojně vyhledávanou pochoutkou. Navíc v kreacích, které jsou bezpochyby dechberoucí. „Zvěřina má dost signifikantní chuť. Je to jediné maso, které zahřeje po prvním soustu. Jsem rád, že jsem se mohl zhostit úkolu změnit zvěřinové signature pokrmy k obrazu svému. Moderní kuchyně z kvalitních surovin se závanem historie je má oblíbená disciplína,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Zvěřinové speciality šéfkuchaře v restauraci Deer prezentuje hned několik pokrmů. První z nich je Jelení hřbet, který doprovází dušená jelení plec, zeleninové pyré s jalovcem, bramborové nočky a divoké brusinky. Druhým jmenovaným je Hřbet z daňka, jehož chuť doprovází pyré z pečeného celeru a brambor, hlíva královská a omáčka z portského vína.

Klasikou je Dušená kančí kýta na víně a šípkách. V podání restaurace Deer se k ní podává topinamburové pyré, kapustičky a tyrolský chips. Pokud chcete jen zlehka ochutnat zvěřinu, stojí za zmínku předkrm Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem či polévka v podobě Zvěřinového consommé se sherry. „Mými oblíbenými jsou Ravioly s jelením masem s dýňovým pyré, smetanou, černým kořenem, hráškovými lusky a celerem. Fantastická kombinace, která ve spojení s domácími těstovinami dělá z obyčejného chodu neuvěřitelný gastronomický zážitek,“ říká šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.