Sociální sítě
Nahoru

Podzimní mood: Zvěřina v kurzu

Zážitková restaurace Deer se ukrývá v Michalské ulici jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým příchodem absolutně změnil menu. Zůstaly pouze stálice v podobě zvěřinových signature pokrmů, které přizpůsobil ke svému rukopisu.

Právě zvěřina je na podzim hojně vyhledávanou pochoutkou. Navíc v kreacích, které jsou bezpochyby dechberoucí. „Zvěřina má dost signifikantní chuť. Je to jediné maso, které zahřeje po prvním soustu. Jsem rád, že jsem se mohl zhostit úkolu změnit zvěřinové signature pokrmy k obrazu svému. Moderní kuchyně z kvalitních surovin se závanem historie je má oblíbená disciplína,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Zvěřinové speciality šéfkuchaře v restauraci Deer prezentuje hned několik pokrmů. První z nich je Jelení hřbet, který doprovází dušená jelení plec, zeleninové pyré s jalovcem, bramborové nočky a divoké brusinky. Druhým jmenovaným je Hřbet z daňka, jehož chuť doprovází pyré z pečeného celeru a brambor, hlíva královská a omáčka z portského vína.

Klasikou je Dušená kančí kýta na víně a šípkách. V podání restaurace Deer se k ní podává topinamburové pyré, kapustičky a tyrolský chips. Pokud chcete jen zlehka ochutnat zvěřinu, stojí za zmínku předkrm Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem či polévka v podobě Zvěřinového consommé se sherry. „Mými oblíbenými jsou Ravioly s jelením masem s dýňovým pyré, smetanou, černým kořenem, hráškovými lusky a celerem. Fantastická kombinace, která ve spojení s domácími těstovinami dělá z obyčejného chodu neuvěřitelný gastronomický zážitek,“ říká šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.