Sociální sítě
Nahoru

Sběratelská kolekce Frederique Constant Worldtimer

Hodinky Classics Worldtimer, které byly představeny v roce 2012, se v rekordně krátkém čase staly jedněmi z nejprodávanějších hodinek Frederique Constant. U příležitosti 10. výročí představila značka exkluzivní edici Native Edition limitovanou pouze 100 kusy. Dle portálu ChronoBlog se do České republiky dostanou pouze dva kusy. S cenovkou 99 990 Kč je údajně nabídne pouze pražské hodinářství Koscom a brněnské klenotnictví Fr. Hanák.

Hodinky Classics Wordltimer Manufacture Native Edition mají jedinečný číselník. Poprvé jsou na něm všechna města zobrazena na prstenci napsána v rodném jazyce, aby se tak vzdala pocta sběratelům z celého světa. Celkem hodinky nesou kombinaci devíti jazyků: angličtina, arabština, urdština, bengálština, thajština, čínština, japonština, španělština a brazilská portugalština.

Bílá barva číselníku znázorňuje oceány, zatímco pevnina je znázorněna v krásné světle modré barvě. Po celém obvodu jsou použity luminiscenční indexy, které zajišťují dokonalou čitelnost i v noci – stejně jako hodinová a minutová ručka. Číselník dále doplňuje modrý prstenec zobrazující 24 měst a na 6. hodině nalezneme indikátor data. Ocelové pouzdro o průměru 42 mm se nosí na černém řemínku z aligátora s překlápěcí sponou.

Jejich jednoduchý a intuitivní design umožňuje nositeli překračovat časová pásma a soustředit se pouze na objevování světa, aniž by se musel starat o odečítání času. Místní čas (pomocí centrálních ruček) a domácí čas (pomocí pohyblivého prstence) jsou automaticky vzájemně synchronizovány. Není také třeba se namáhat s rozlišováním denních a nočních časových pásem, jelikož dvoubarevný prstenec přirozeně označuje, pomocí dvou po sobě jdoucích dvanácti hodinových segmentů, zda je v příslušném časovém pásmu zrovna den nebo noc.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.