Podzim patří houbám. Hřiby nebo lišky zdobí talíře mnohým restauracím. Terasa U Prince není výjimkou. Nebyla by to, ale vyhlášená ikona pražské gastronomie, kdyby ustála na klasice. Houby mají vytříbené jako je celá Terasa U Prince. Podávají se zde totiž pokrmy s tou nejdražší houbou na světě. Lanýž v mnoha podobách.
Nejkvalitnější lanýže na Terase U Prince. Co třeba hned po ránu na snídaních, které se podávají od 9:00 do 11:00. Zde je totiž výtečná francouzská snídaně, kterou tvoří míchaná vejce s lanýži a smetanou, marinovaným lososem na toastu s avokádem a Crème fraîche, v neposlední řadě doplněnou listovým salátem s cherry rajčaty.
Bestsellerem a absolutní jedničkou v lanýžové nabídce jsou Tagliatelle s čerstvým podzimním lanýžem, jenž doplňuje parmazán a lanýžový krém. Kdo by nechtěl ochutnat čerstvě nastrouhanou delikatesu v takovémto spojení. Navíc za přívětivou cenu, která nevyráží dech jako výhled na Staroměstské náměstí.