Sociální sítě
Nahoru

Jakou vybrat postel do domácnosti?

Postel je kus nábytku, který máme doma všichni. Je to místo, ve kterém prakticky strávíme jednu třetinu našeho života, a proto bychom si při jejím výběru měli dát opravdu záležet. Navíc v dnešní době máme z čeho vybírat a pokud hledáte elegantní nebo rovnou luxusní kousek, pak rozhodně sáhněte po posteli ze dřeva.

Jaké dřevo zvolit při výběru?

Tyto dřevěné postele můžeme jednoduše rozdělit dle zvoleného materiálu na dvě skupiny, a to vyrobené buď z měkkého nebo tvrdého dřeva. Kvalitnější a samozřejmě i dražší jsou ty z tvrdého, resp. masivního dřeva. Ale ani postel z masivu není záruka toho, že bude kvalitní a odolná. Vždy záleží na specifickém dřevě.

Jako nejlepší možnost se jeví hned dvě alternativy. První z nich je bukové dřevo, které dokáže zajistit, aby vaše postel byla pevná a odolná. Navíc jeho vlastnosti jsou pro výrobu nábytku jako stvořené. Druhá, maličko luxusnější záležitost je pak postel vyrobena z dřeva dubového. To nám nabízí to nejlepší, co dřevo může, ovšem cenově se dostáváme na horní hranici. Pokud se rozhodnete připlatit, pak věřte, že takový výrobek tady s vámi může vydržet klidně celé století.

Co se týká postelí, které jsou vyrobeny z dřeva měkkého, zde již to není tak růžové. Mezi nejpoužívanější dřeviny se používá smrk, borovice nebo bříza. Z čehož bříza vychází nejlépe, alespoň co se trvanlivosti týká. Smrkové postele jsou vhodné spíše pro děti, jelikož se jedná o velmi měkké a ohebné dřevo, nemůžeme od něj očekávat, že nám bude sloužit dlouhá léta.

Zdroj foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Skládací postel do menších prostorů

Pokud ovšem místnost, kde si chcete novou postel pořídit, zrovna neoplývá volným místem, a to zbývající, které ještě máte chcete zachovat, pak by pro vás mohla být zajímavá varianta nástěnná. Tato sklápěcí postel je napevno nainstalována na zdi a pokud na ni zrovna nespíte, pak o ni prakticky skoro ani nevíte. Navíc rámy, ve kterých je umístěna, mají dnes moderní vzhled a mohou být rovněž velmi praktické. Dají se okolo umístit další doplňky nebo skříně, díky kterým můžete vyřešit hned dva problémy s místem najednou.

Jen je potřeba si dát pozor, zda se vám tato postel po rozložení vleze do místnosti a nebude blokovat prostor. Rozložená totiž dosahuje standardně normálních postelových rozměrů a měli byste tak počítat alespoň s 250 centimetry volné plochy pod nástěnnou konstrukcí.

Zdroj foto: RYosha / Shutterstock.com

Nezapomeňte si k vaší nové posteli pořídit do pokoje také hezké textilie. Stylový koberec nebo elegantní závěsy vaše prostory krásně oživí. Navíc je dokázáno, že když se vám prostor, ve kterém žijete líbí a jste s ním spokojení, pak i spánek je kvalitnější. A to v budoucnu vaše tělo rozhodně ocení.

 

Zdroj úvodní foto: vanitjan / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.