Sociální sítě
Nahoru

Speciální edice malých psacích per Montblanc Heritage „Rouge et Noir“ Baby

Kolekce Montblanc Heritage je poctou průkopnickým úspěchům z prvních let existence společnosti Montblanc a představuje historické psací nástroje, které jsou po generace zdokonalovaným řemeslným zpracováním přizpůsobeny dnešním standardům.

Když bylo poprvé představeno pero „Rouge et Noir“, zahájilo novou velkolepou éru v technologii plnicích per. Jeho snadné použití a netekoucí konstrukce, díky kterým bylo možné s tímto inovativním perem cestovat kamkoliv, způsobily revoluci ve světě kultury psaní.

Jeho nejmenší verze, zvaná ‘Baby‘, byla oblíbeným doplňkem k diáři či zápisníku, který se vešel do každé kapsy. Nová speciální edice Montblanc Heritage Rouge et Noir Baby přináší zpět některé z nejmenších per oné doby s přepracovaným designem a moderní technologií náplní.

Pouhých 10 cm dlouhá pera ze speciální edice Montblanc Heritage Rouge et Noir Baby v sobě propojují historický design a vysoké standardy výroby.

Tenký a elegantní tvar je inspirován klasickou siluetou Rouge & Noir a v odkazu na první psací nástroje této kolekce s červenými uzávěry je nová interpretace ozdobena emblémem Montblanc v barvě slonovinové kosti obklopeném ušlechtilou pryskyřicí v červené barvě. Kolekce je k dispozici v černém laku s doplňky pokovenými platinou a v laku v barvě slonové kosti s charakteristickými doplňky pokovenými zlatem.

‘Baby‘ plnicí pera byla uvedena na trh v době, kdy ještě neexistovala kuličková pera, tedy ballpointy, a rollerbally. Byla proto jednou z nejlepších možností, jak připevnit psací nástroj k zápisníku nebo ho nosit v malé kabelce pro ty, kdo se nechtěli uchýlit k používání obyčejné tužky. Montblanc Heritage Rouge et Noir Baby Special Edition je navzdory své velikosti velice odvážným perem. Je dodáváno bez klipu a jeho minimalistický vzhled dělá svou elegancí působivý dojem.

Kolekce je vybavena ručně vyrobeným hrotem ze 14 karátového zlata ozdobeným symbolickým číslem „4810“, nadmořskou výškou vrcholu hory Mont Blanc, a kresbou Mont Blancu převzatou z původního loga značky. Plnicí pero v kolekci doplňují varianty ballpoint a rollerball.

Evokující kosmopolitního ducha 20. let 20. století, kdy se cestování rozmohlo ve velkém měřítku a kdy více lidí než kdykoliv předtím objevovalo svět vlakem, letadlem, lodí a autem, byly inovativní vymoženosti, jako například přenosná pera Montblanc, naprostou samozřejmostí. Představením nové interpretace tohoto historického psacího nástroje se všemi moderními vymoženostmi oslavuje Montblanc ještě hlubší vášeň pro cestování a mobilitu v dnešní době,“ říká Alessandra Elia, ředitelka pro kulturu psaní značky Montblanc.

V době, kdy byla původní ‘Baby‘ plnicí pera poprvé k dispozici, byly součástí kolekce Montblanc malá kožená pouzdra, ‘Baby‘ cestovní lahvičky s inkoustem a malé zápisníky. Návrat k této tradici představuje nové pero Montblanc Heritage Rouge et Noir Baby, které lze kombinovat s jedním z ladících doplňků, včetně pouzdra z telecí kůže s digitální ražbou historického horského motivu nebo pouzdra na pero Meisterstück Selection z telecí kůže v černé nebo korálové barvě.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.