Sociální sítě
Nahoru

Seiko se vzhlédlo v tradici divadla kabuki

Kreativní kombinace japonské kultury a moderního designu se promítá v edicích hodinek Seiko už od roku 2020, a to v hlavních rysech řady Seiko Presage Sharp Edged. Nyní se k této řadě připojují dva nové výtvory, které vzdávají hold přetrvávající dlouhověkosti kabuki, japonské divadelní formy, která má své kořeny v období Edo v 17. století a je populární dodnes. Tyto hodinky byly navrženy ve spolupráci s Ebizo Ičikawou, jedním z nejvýznamnějších a nejvlivnějších japonských herců kabuki.

Dvě nové kreace vyjadřují umění kabuki v každém detailu. Číselníky obsahují vzor japonských konopných listů známý jako asanoha, který se po staletí používal na látky kostýmů kabuki. Částečně díky popularitě a vlivu herců kabuki je vzor asanoha již dlouho velmi oblíbený v japonské módě a designu.

Červenohnědá barva číselníku je známá jako kakiiro a je tradiční japonskou barvou, která pochází od rodiny Ichikawa, která ji poprvé použila před několika generacemi ve svých kostýmech pro kabuki. Kakiiro je dodnes oblíbeným odstínem této divadelní formy. Okraj číselníku je tmavšího odstínu, aby jasně vynikly ručky a indexy ve zlaté barvě.

Hodinky budou dostupné v předních českých prodejnách značky Seiko, tedy v hodinářství Koscom a ateliéru Chronoshop, za cenu 26 790 Kč, respektive 30 990 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.