Four Seasons Hotel Prague slaví dvacet velkolepých let luxusního hotelnictví. Během uplynulých dvou desetiletí se hotel na břehu řeky prosadil jako místo s úchvatným výhledem a dokonalými službami, pro náročné hosty, kteří chtějí poznat krásy Prahy všemi smysly.
Exkluzivní poloha hotelu, jenž se nachází v centru města kousek od Karlova mostu na samotném břehu Vltavy s jedinečným výhledem na Pražský hrad, a oddaný tým stojí za mnoha nezapomenutelnými vzpomínkami hostů a také mají zásluhu na řadě ocenění, včetně první michelinské hvězdy v celé střední a východní Evropě a jediného pěti hvězdami hodnoceného hotelu dle Forbes Travel Guide v České republice.
„Dvacet let je pozoruhodný milník, kterého bychom nemohli dosáhnout bez našich skvělých zaměstnanců. Jsem nesmírně hrdý na každého z nich, někteří jsou s námi od samého počátku. Je to náš tým, který nás dostal nás na špičku luxusního hotelnictví v Praze,“ říká generální ředitel Martin Dell. Four Seasons Hotel Prague byl otevřen v únoru 2001 jako první Four Seasons ve střední a východní Evropě a zároveň jako první pětihvězdičkový luxusní hotel na místním trhu.
Více než 50 ocenění a první michelinská hvězda pro Prahu a střední Evropu
Za posledních dvacet let získal Four Seasons Hotel Prague více než 50 prestižních mezinárodních ocenění. „Mimo jiné byl hotel oceněn ve Forbes Travel Guide, Conde Nast Traveler Reader’s Choice Awards, Travel and Leisure, Business Insider a Business Traveller Awards,“ říká Martin Dell.
Jedno z nejvýznamnějších ocenění přišlo v roce 2009, jak vzpomíná tehdejší šéfkuchař hotelu, Andrea Accordi. „Do Prahy jsem se přestěhoval se snem získat druhou michelinskou hvězdu a s cílem přivézt do města hvězdu první. V den vydání michelinské hvězdy jsem šel do kanceláře Reného Beauchampa, který byl tehdy generálním manažerem hotelu, nejméně šestkrát, abych se zeptal, jestli už nejsou nějaké novinky. Nakonec přece jen přišel ten vysněný telefonát, Allegro získalo první michelinskou hvězdu v Praze a ve východní Evropě! Pro mě a celý tým to byl jeden z nejkrásnějších okamžiků a šli jsme to rovnou oslavit do kuchyně se sklenkou šampaňského. Byl to neuvěřitelný moment plný emocí a slz,“ říká Andrea Accordi.
Dvacet let v číslech
• hosté ze 167 zemí včetně jednoho z Antarktidy
• téměř 1 milion ustlaných postelí
• 700 000 snídaní, 70 000 z nich do postele
• nejdelší pobyt v hotelu trval 550 nocí (18 měsíců)
• 1 600 000 připravených pokrmů
• původní barokní budova bývala rybářskou chatrčí
• 1 500 000 kufrů prošlo dveřmi hotelu
První pětihvězdičkový luxusní hotel v Praze
Příběh prvního pětihvězdičkového luxusního hotelu v Praze je stejně poutavý jako příběhy a vzpomínky, které v hotelu každý den vznikají. Po pádu železné opony odcestoval Anthony Sharp, syn zakladatele Four Seasons pana Isadora Sharpa, do Československa. Země ho okouzlila natolik, že se rozhodl najít lokalitu pro hotel. Po návštěvě několika oblastí padla volba na jedinečné místo na břehu řeky se třemi historickými budovami.
Four Seasons jako trend-setter
Four Seasons zavedla mnoho dnes již standardních služeb a prvků včetně:
• koupelnových amenit, županů a fénu na vlasy,
• služeb concierge v evropském stylu a nepřetržité pokojová služby,
• úklidu pokoje dvakrát denně,
• žehlení prádla do hodiny,
• prádelny a čistírny 24/7
V roce 2015 společnost Four Seasons představila své první brandové soukromé letadlo v oboru a zahájila novou éru luxusního cestování s tematickými zájezdy po celém světě. Každý rok je představen nový itinerář a Praha zatím ani jednou na tomto exkluzivním seznamu nechyběla.
e stejném roce Four Seasons společnost spustila svou mobilní aplikaci, která umožňuje hostům z telefonu provést check-in a check out, rezervovat si dopravu na letiště, vytvořit rezervaci nebo objednat pokojovou službu a další. V roce 2017 byla aplikace rozšířena o Four Seasons Chat.
Oslava s láskou
Hotel se chystá oslavit výročí s váženými partnery a hosty na slavnostním galavečeru s červeným kobercem 22. října v pražském Rudolfinu. Večer se ponese ve znamení zvuků komorního koncertu České filharmonie, jedinečných chutí, které připraví současný šéfkuchař hotelu Marco Veneruso a první šéfkuchař hotelu, Vito Mollica, který svou michelinskou hvězdu získal ve Four Seasons ve Florencii.