Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić, který se rozhodl nabídnout své klientele vskutku autentickou chuť Jaderského moře.
Ke své misi přistoupil velmi tradičním způsobem, tedy bez jakýchkoli pokusů kuchyni inovovat, což se vyplatilo a dnes z jeho píle těží i děti postupně přebírající otěže podniku. Na jídelním lístku nechybí speciality dalmátské a istrijské kuchyně, ale objevit zde lze i klasické kontinentální speciality, jako je pljeskavica, čevapčiči či další masa na grilu.
Hlavním lákadlem nastávající sezóny je však lanýžové menu, kterému vévodí medailonky z mořského ďasa podávané s černým lanýžem (830 Kč). Jeho intenzivní chuť nechybí ani u velmi jemného foie gras (890 Kč) případně u langustýnek (630 Kč) nebo i klasických vajec (320 Kč).
Podstatnou skutečností je to, že je restaurace Deco odebírá ze zdroje nejlepšího, totiž od věhlasné rodiny Zigante. Ze stejné oblasti, z níž pocházejí její lanýže, je nabízené samozřejmě vinné párování, ať už v podání skvělých vín z vinařství Kozlović nebo Kabola. Pro ty, kteří sem přijdou, aby se cítili jako na dovolené, se nabízí i tradiční menu postavené vždy z čerstvých ryb dovezených právě z Chorvatska.
V nabídce je kambala, ropušnice, zubatec i pro své jedinečné maso často vyhledávaný mořský ďas, jehož chuť a konzistence připomíná humra. Ten je v nabídce také (2400 Kč za kilogram). Opravdové hody zajistí obří kilový talíř s variací darů moře (1 560 Kč), na němž celého mořského vlka doplňují grilované kalamáry, chobotnice a krevety. Restaurace Deco dokazuje, že chorvatské chutě opravdu stojí za pozornost – a to nejenom o prázdninách.