Sociální sítě
Nahoru

Na co si dát pozor při výběru elegantních sedacích souprav a křesel do obývacího pokoje?

Při zařizování exkluzivního interiéru našeho bytu nebo apartmánu stojíme před opravdovou výzvou, spočívající ve výběru vkusného zařízení, které zaujme nejen svým designem, ale i kvalitou. Nabídka stylového nábytku je tak bohatá, že vybrat ten správný model, který by splnil vaše očekávání, není nejjednodušší. Na co byste

si tedy měli při výběru dát pozor?

Požadavky na exkluzivní nábytek do obýváku 

Při výběru elegantní pohovky nebo křesla do obýváku hraje roli mnoho faktorů. Na co bychom si ale měli dát pozor především? Pokud jsme esteticky zaměření, určitě dáme na první místo vzhled nábytku, který by měl být originální, ale také by v nás měl vyvolávat pozitivní emoce. Nový nábytek by navíc měl být tak působivý, aby naši hosté kolem něho neprocházeli bez povšimnutí. Jaké aspekty ovlivňují luxusní vzhled pohovky? Určitě by měly odkazovat na současné trendy ve světě designu. Známí odborníci z oblasti interiérového designu se rádi podělí o své postřehy v inspirativních trendových knihách, díky kterým si snadno navrhnete vlastní aranžmá nebo můžete přenechat svou vizi architektům. Sledováním trendů, prezentovaných mimo jiné během veletrhu Salone del Mobile v Miláně, můžeme přenést globální design do vlastního interiéru.

Dalším aspektem, který nelze opomenout, je funkčnost – tedy přizpůsobení nábytku našim potřebám v podobě měkkosti a šířky sedáku, výšky područek nebo možnosti rozložení části či celku pohovky či křesla. Užitečným prvkem může být i prostor na lůžkoviny nebo úložný box na drobnosti.

Co si představit pod pojmem elegantní pohovka? 

Samotný pojem „elegantní“ je trochu záhadný, protože nevystihuje vlastnosti, které by měl daný kus nábytku splňovat. Čím se tedy liší elegantní sedací soupravy do obývacího pokoje? V první řadě jednoduchým designem, který se vyznačuje harmonií a promyšlenou estetikou, která potěší na první pohled. Zároveň designem, který neodradí přepychem a nadměrnými dekorativními prvky. Elegantní pohovka se vyznačuje také kvalitou povrchových úprav, kde je každý prvek nábytku vyroben s vysokou přesností. Precizně vyrobená pohovka nebo křeslo poskytuje mnohem jiný zážitek při samotném užívání. Vzbuzuje pozitivní emoce, které potvrzují nejvyšší kvalitu nábytku. Ale lze vůbec elegantní křesla do obývacího pokoje koupit online pouze na základě popisů produktů a fotografií?

Jak rozpoznat prémiový nábytek? 

Současná doba nás stále častěji vede k online nakupování v internetových obchodech, kde jsou k dostání různé designy a barvy obývacího nábytku. Jak však z tak široké nabídky zúžit výběr na nábytek prémiové třídy, který je elegantní i funkční? Není snadné rozeznat kvalitní nábytek podle popisů nebo fotografií, ale při delším procházení nabídek internetových obchodů si můžete všimnout určité tendence, např. v opakování vzorů a barev, což nám umožňuje zaznamenat více výrazné modely nábytku, kterými mohou být například prémiová křesla ušák.

Samozřejmě se vždy můžeme seznámit s historií samotné značky, a tím zjistit, kde se nábytek vyrábí, nebo jaké komponenty byly použity při výrobě vybraného modelu křesla či pohovky. Využít lze také vizualizací, které nám daný produkt ještě více přiblíží. Pokud jsou některé podstatné informace skryty, vyplatí se zeptat prodejce na certifikáty, schválení nebo technické údaje, které dále doloží kvalitu produktu. Při hledání prémiového nábytku jsou také nesmírně důležité kvalitní fotografie celého produktu a také detailní záběry, které nám umožní vidět kvalitu povrchových úprav. Užitečná může být i 360° prezentace, která nám ukazuje produkt ze všech stran, abychom viděli všechny prvky nábytku, jako jsou nohy, opěradlo, tloušťka sedáku nebo vzhled látky v různých úhlech světla. Tuto praxi využívá mj. polská značka SNAP, kde si každou židli či křeslo můžete prohlédnout na www.ezidle.cz. Tato značka navíc poskytuje vzorník potahových látek, díky kterému je výběr barvy či textury potahu ještě jednodušší. Je všeobecně známo, že nakupujeme především očima, proto je estetická prezentace nábytku nesmírně důležitá. Prémiové značky jsou si toho dobře vědomy, a proto je jejich nábytek prezentován i na reálných aranžérských fotografiích, na kterých je produkt zobrazen v různých konfiguracích a barevných kombinacích.

Důležitá je také kvalita zákaznických služeb 

Při nákupu nábytku v kamenné prodejně můžeme počítat s odborným poradenstvím personálu prodejny, který nám poradí s modelem, barvou látky a případnými doplňky. Podobná situace nastává v renomovaných internetových obchodech nabízejících nábytek. Specialisté zákaznického servisu jsou vyškolení poradci, kteří profesionálně pomohou vybrat ten nejlepší produkt, který bude plnit svou roli po mnoho let. Důležitým aspektem je také poprodejní servis nabízený internetovým obchodem, který se nevyhýbá odpovědnosti za nabízené produkty, garanci servisu a případné opravy nábytku.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.