Sociální sítě
Nahoru

Přítelkyně domu Cartier odhalily novou kolekci šperků Grain de Café

Francouzský dům Cartier oslavuje po více než dvou letech rekonstrukce znovuotevření svého slavného butiku na 13 rue de la Paix v Paříži. Nová kapitola kreativní epopeje domu, který je neoddělitelný od své doby a vždy se vyvíjí v rytmu nejpoutavějších a nejinspirativnějších aspektů Paříže, prožil již několik životů a nyní se opět zcela proměnil.

Na znovuotevření butiku nechyběly ani anglická herečka Vanessa Kirby a francouzská dokumentaristka a bývalá modelka Farida Khelfa se svým podmanivým výběrem šperků. Na večeru odhalily novou kolekci Cartier Grain de Café, včetně náhrdelníku, náramku a dvou prstenů ze žlutého zlata s diamanty.

Šperky uchvacují svou zlatou architekturou s kaskádovitými shluky zlatých kávových zrn a ztělesňují vizi Maisonu o přírodě: rebelskou, svobodnou a sofistikovanou. Kreativní pole, které dává vzniknout těm nejnečekanějším a nejoriginálnějším kouskům.

Proč právě kávová zrna? Tento motiv se poprvé objevil v roce 1938 na popud kreativní ředitelky Jeanne Toussaint v jejím tvůrčím domě na adrese 13 rue de la Paix. V následujících desetiletích, a zejména v padesátých a šedesátých letech, měl tento oválný tvar velký úspěch a nosily ho odvážné a osobité ženy.

Navzdory svým miniaturním rozměrům představuje vylepšený tvar zrna spojení dvou kreativních oblastí, jež jsou pro Cartier velmi důležité: flóry, ztvárněné ve žlutém zlatě a všedního, které se díky oku klenotníka stává vzácným.

Kolekce Cartier Grain de Café bude k dostání exkluzivně v butiku Cartier 13 Paix od 28. 10. 2022 a v Londýně, New Yorku, Dubaji a Šanghaji od 1. 12. 2022.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.