Sociální sítě
Nahoru

Štěpán Návrat započal kooperaci se značkou Živina

Štěpán Návrat je známým kuchařem a gastronomickým vizionářem. Jako jeden z prvních začal s asijskými kurzy vaření u nás. Rovněž právě on byl průkopníkem rozvozů hotových jídel. Dnes je to již normální, ale před léty to byl počin. V portfoliu má 3 úspěšné restaurace, a to autentickou asijskou nesoucí název Café Buddha. Druhou je fine dining Benjamin, který je v celé České republice unikátní. Řízené degustace okolo jednoho stolu se šéfkuchařem v čele. Nejnovějším projektem je PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v Praze s asijskou kuchyní z českých surovin. Fusion nebývalého stylu.

„Mám rád výzvy a věřím v kvalitu. Když jsem dostal nabídku spolupracovat s Živinou, neváhal jsem ani okamžik,“ říká Štěpán Návrat. Živina je firma, která vyrábí báječné produkty v top kvalitě. Stojí za ní gastromilovník Martin Kudera, který se ve světě projedl k vytříbeným chutím. Ty využil a vzniklo portfolio, které zahrnuje v první řadě kimchi, které vdechlo Živině život. Kimchi je vyhlášené a vyráběné v několika příchutích. Co takhle kimchi fenykl nebo kimchi omáčka? Vše vyrábí Živina v prvotřídní kvalitě. „Baví mě, jak kimchi brní na jazyku,“ dodává s úsměvem Martin Kudera. Nabídka dále obsahuje pesta, salsy, chutney, oříšková másla a krémy, kečupy, hořčice, nakládanou zeleninu a probiotické a ochucené octy. Vše se pěstuje a vyrábí v Přerově, kde má Živina svůj kus země, o který pečuje. Nabídka se neustále rozrůstá a nyní vznikla edice ve spolupráci s gastro odborníkem Štěpánem Návratem.

Martina a Štěpána spojuje hned několik věcí. Oba milují gastronomii a za dobrým soustem jsou ochotni cestovat na kraj světa. Jejich srdcovou kuchyní je ta asijská. Oba milují restaurační život a současně si dokáží doma v kuchyni užít vaření plnými doušky. Z jejich společného úsilí vznikla speciální edice kvalitních produktů, které promění obyčejné domácí vaření na gastronomický počin. Doma nebo v restauraci, vždycky musí být každé jídlo perfektní a se zážitkem. Odbýt se nekvalitním jídlem má vždy následek, a to neuspokojení a zklamání.

Proto vznikly produkty, které slouží jako poctivý základ pro asijské jídlo. Čerstvé suroviny ve skleničce, které promění obyčejné jídlo v asijskou delikatesu během 15 minut. Nová edice obsahuje Korejskou chilli omáčku, kterou Štěpán ve svých restauracích dovedl k dokonalosti. Následuje Pad Thai omáčka, díky níž budou doma chutnat nudle světově. Další v řadě je Sladká chilli omáčka v klasické i pálivé verzi. Kdo miluje vietnamskou kuchyni, zbystří u Vietnamské BBQ omáčky. Předpokládaným bestsellerem bude kari, které má hned několik podob, a to Thajské zelené kari, Vietnamské žluté kari, Balijské kari, Indonéské rendang kari a Thajské červené kari. Edici zakončuje Miang dresing a Svěží tahini medová zálivka. Všechny tyto produkty pomůžou během pár lžiček učinit z všedního jídla asijskou prvotřídní bombu na talíři.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.