Sociální sítě
Nahoru

Nová kapitola kolekce Chronomat

Švýcarská značka Breitling, která disponuje svým monobrand butikem v Pařížské ulici, rozšiřuje kolekci Chronomat o modely s novými rozměry pouzder: Chronomat Automatic GMT 40, Super Chronomat Automatic 38 a jedinečný Super Chronomat Automatic 38 Origins

Breitling Super Chronomat Automatic 38

Komerčně uvedla značka Breitling kolekci Chronomat v roce 1984 coby mechanickou odpověď na levné quartzové hodinky dominující předchozí dekádě. Její designové prvky, jako jsou čtyři výrazní jezdci na lunetě i pohodlný a odolný ocelový náramek Rouleaux, vzbudily nadšení a pomohly značce z finanční krize.

Dnes patří redesignovaná kolekce Chronomat mezi bestsellery značky a najdeme v ní širokou škálu hodinek od 44mm chronografů po 32mm tříručky. Nově značka obohacuje paletu hodinek Chronomat o modely s univerzálními velikostmi pouzder: 40 mm pro hodinky s ukazatelem druhé časové zóny Chronomat Automatic GMT 40 a 38 mm pro modely s nápadnou diamantovou lunetou Super Chronomat Automatic 38 a Super Chronomat Automatic 38 Origins.

Ocelový model Chronomat Automatic GMT 40 je poctou všem cestovatelům. Univerzálnost hodinek je podtržena pěti barvami číselníku (černá, modrá, zelená, antracitově šedá a bílá). Červená ručka ukazuje místní čas na 24hodinové stupnici po obvodu číselníku, je tedy snadné na první pohled rozeznat den a noc. Uvnitř pouzdra voděodolného do 200 metrů je uložen certifikovaný chronometr COSC Caliber 32.

Novinky Super Chronomat Automatic 38 jsou úplně novým přírůstkem v dámské části kolekce. Na rozdíl od 36mm varianty klasického modelu Chronomat jsou korunka a jezdci na lunetě vyrobeni z barevné keramiky a ladí s číselníkem v ledově modré barvě pro ocelovou variantu či v mátově zeleném odstínu pro bi-color model s lunetou z červeného zlata. Lunetu obou modelů zdobí laboratorně těženými diamanty, jejichž produkce je šetrnější k životnímu prostředí. Hodinky jsou kromě tahu Rouleaux k mání s řemínkem z aligátoří kůže nebo s pryžovým páskem, jehož vzhled je inspirován původním náramkem Rouleaux.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.