Sociální sítě
Nahoru

Tikající novinka P99 Q Tactical švýcarské značky Traser

Přesné, robustní a hlavně v extrémních podmínkách zaručeně funkční: s novým modelem P99 Q Tactical prezentuje švýcarská značka Traser nekompromisní nástrojové hodinky. Jejich konstrukce byla uzpůsobena mnoha výzvám, kterým čelí speciální ozbrojené jednotky.

Na souši, na moři i ve vzduchu: Speciální jednotky denně simulují mimořádné události, aby byly připraveny na jakýkoli scénář, bez ohledu na to, jak nebezpečný. Stres, časová tíseň a extrémní podmínky včetně riskování vlastního života – záchranáři procházejí fyzicky i psychicky náročným školením, které je znovu a znovu podrobují zkouškám – a tvoří dokonale sehraný celek. Musí se proto na své vybavení bez kompromisů spolehnout, stejně jako se spoléhají jeden na druhého. P99 Q Tactical od značky Traser proto byly speciálně navrženy a vyrobeny pro použití v nouzových situacích.

Stejně jako první hodinky na světě se samonapájecím systémem osvětlení, které švýcarská společnost vyvinula pro americkou armádu v roce 1989, tak i u nových P99 Q Tactical zajišťují zářící elementy trigalight, že čas lze číst i v úplné tmě. Není třeba se obávat, zda je baterie nabitá nebo ne, protože skleněné trubičky plněné tritiem udržují ručky, číselník a lunetu neustále osvětlené po celá léta bez potřeby externího napájecího zdroje energie. Jejich jas umožňuje uživateli neustále odečítat čas bez oslnění nebo přitahování přílišné pozornosti.

Ať už jde o slaňování z velkých výšek, seskok s padákem nebo překračování divokých řek nebo hlubokého bahna, jsou při výcviku pro případ nouze lidé a vybavení vystaveni nejtěžším formám fyzické zátěže. Aby vydržely i ty nejextrémnější situace, jsou P99 Q Tactical vodotěsné do 200 metrů. Navíc bylo jejich odolné 46mm pouzdro navrženo tak, že využívá dva konstrukční díly. Vnější vznikl z polymeru vyztuženého uhlíkovými vlákny, zatímco vnitřní kontejner chránící strojek je z oceli.

Speciální design pouzdra s robustní boční ochranou, šroubovací korunkou a safírovým sklíčkem s antireflexní vrstvou zajišťuje vynikající odolnost proti nárazům, pádům a vibracím. Výrazné obrysy lunety, kterou lze otáčet v obou směrech, podtrhují odvážný design P99 a umožňují přesné nastavení i v rukavicích. Ve spojení s quartzovým strojkem, vyráběným ve Švýcarsku, poskytují velké luminiscencí zvýrazněné ciferníky a vložený index s technologií trigalight na 12. hodině otočné lunety nositeli spolehlivou informaci o délce trvání mise.

Hodinky P99 Q Tactical jsou k dispozici v černé, modré a zelené barvě a dokonale se hodí k uniformám jakékoli vojenské jednotky na světě. V odpovídající barvě vyvedený řemínek vyrobený z textilu nebo pevné gumy bezpečně a pohodlně připevní hodinky na zápěstí.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.