Sociální sítě
Nahoru

Nepostradatelní pomocníci do moderní domácnosti

Moderní domácnost se neobejde bez kvalitních spotřebičů, ideálně takových, abyste si na nepřipadali sami všechny každodenní povinnosti spojené s jejím chodem. Že to zní jako sci-fi? Možná, ale jen si vzpomeňte na dnes zcela běžnou myčku nádobí. Takový výdobytek, který je pro nás samozřejmostí, by našim babičkám připadal zcela nemyslitelný. Zajímáte-li se o novinky či jen chcete získat inspiraci třeba na vánoční dárky, máme pro vás tři tipy na šikovné spotřebiče značky AENO.

Čistá podlaha raz dva

Začneme pěkně od podlahy, a to robotickým vysavačem AENO RC3S Vacuum Cleaner, který reprezentuje vůbec to nejlepší, co lze v současné době ve své třídě sehnat. Dokáže vysávat i vytírat, a to plochu o velikosti až 150 metrů čtverečních na jedno nabití. Díky třem stupňům sání uklidí dle úrovně znečistění nebo typu podlahy.

Vysavač je vybavený technologií dálkového snímání LiDAR, což je systém využívající laser k měření polohových dat. Přístroj si tak vytvoří detailní mapu půdorysu interiéru a systematicky postupuje při uklízení tak, aby nenarážel do žádných objektů a zároveň nevynechal ani kousek. Ani nečekané překážky, jako třeba boty nebo hračky, pro něj nejsou problém a efektně se jim vyhne. Máte-li doma schodiště, nemusíte se nijak obávat pádu.

S AENO RC3S je úklid podlahy hračka. Přístroj můžete ovládat pomocí aplikace v mobilu, která je dostupná pro Android a iOS, prostřednictvím dálkového ovladače nebo tlačítek na vysavači. Úklidy můžete plánovat, ale hlavně nemusíte už téměř nic dalšího. AENO RC3S je téměř samostatný – nabije se, uklidí, zaparkuje, a tak pořád dokola. Jen vynesení nečistot zůstane na vás. K dispozici je v černé a bílé barvě.

Úklid bez námahy na podlaze i mimo ni

Parní mop AENO SM2 s technologií pro vertikální i horizontální čištění zvládne během několika sekund zničit až 99 % škodlivých mikroorganismů a hub. Pomocí šikovných kartáčů, které jsou součástí balení, se dostane i na hůře přístupná místa.

Mop je složený během několika sekund a jeho zahřátí není o nic delší. Bez doplňování vody zvládne pracovat 24 minut, přičemž si můžete nastavit jeden ze tří scénářů úklidu dle intenzity páry. Je tak skvělým pomocníkem pro čištění podlah, zrcadel, oken, a díky speciální úpravě čerpání vody hravě zvládnete i stěny a strop.

Součástí balení je šest kartáčů, hlavice se dvěma mikro vláknovými utěrkami pro jemné čistění podlahy, proudová tryska určena k čištění rohů, lišt, mezer a dalších hůře přístupných míst, sada dvou nylonových kartáčů určených k odstraňování nečistot s minimální mechanickou akcí, mosazný kartáč k likvidaci odolné špíny, stěrka na sklo a zrcadla a štěrbinový kartáč určený k mytí spár mezi dlaždicemi.

Výrobce myslí i na dobu, kdy neuklízíte, a tak lze mop jednoduše zafixovat do svislé polohy a uložit jej tak, aniž by musel být opírán o zeď.

Vytápění chytře

AENO se nezaměřuje jen na pomocníky na úklid. K dosažení domácí pohody je potřeba i teplo, a to nejlépe takové, které není drahé. Energeticky úsporné a ekologické infratopení, které vám představíme, tento požadavek splňuje. Chytré topení AENO je účinnější než jiné typy obdobného vytápění, a to díky úsporné infračervené technologii. Ušetřit tak lze až 50 % spotřeby elektrické energie ve srovnání s klimatizacemi, plynovými topidly, či ústředním topením. Jediným omezením je, že neohřívá lesklé předměty, od kterých se infračervené záření odráží.

Panel lze nastavit na teplotu 60 °C–120 °C, přičemž vytopí prostor o velikosti až 30 m² dle požadované teploty v místnosti. Přístroj je velmi tenký, elegantní, vyrobený z ekologických materiálů a bezpečný (dětský zámek, vypnutí při náhodném pádu). V interiéru jej lze skvěle schovat ke stěně, aniž byste ovlivnili energetickou účinnost a rovnoměrné rozložení tepla. Velký bonus pak představuje možnost ovládání z mobilní aplikace pro Android a iOS, ve které můžete sledovat a upravovat teplotu v místnost, hlídat spotřebu elektrické energie, ale i měnit automatické zapínání a vypínání.

Instalace topného panelu je jednoduchá a zvládne ji každý. Umístit jej můžete na stěnu pomocí přiložených držáků nebo ho lze postavit kamkoliv na podlahu, k čemuž slouží nožičky, které jsou součástí balení.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.