Sociální sítě
Nahoru

Jedinečná instalace využívající umělé inteligence

Zástupci klenotnického domu Bulgari oficiálně zahájili jedinečnou výstavu Serpenti Metamorphosis, která vznikla ve spolupráci s Refikem Anadolem. Inovativní instalace, pracující s daty umělé inteligence, oslavuje legendárního ikonického hada Bulgari. Na objednávku římského klenotnického domu jí vytvořil oceňovaný umělec používající nová média a režisér Refik Anadol. Dílo představuje druhou kapitolu cesty, která se začala psát v loňském roce na milánském Piazza Duomo. Zde byla poprvé odhalena inovativní instalace. Společenský večer v Londýně odstartoval sérii oslav, naplánovaných na rok 2023. V příštím roce totiž legendární symbol Bulgari Serpenti oslaví 75 let.

Slavnostní večer si nenechali ujít VIP hosté a celebrity, například Lashana Lynch, Becky Hill, Jessica Kate Plummer, Sabrina Elba, Suki Waterhouse, James a Alizee Middletonovi, Fabien Frankel a Tom Hiddleston. Nechyběli zde samozřejmě ani zástupci klenotnického domu: Lelio Gavazza, výkonný viceprezident Bulgari pro segment prodeje a maloobchodu, Joyce Weng, ředitelka Bulgari UK, Lucia Silvestri, kreativní ředitelka šperků Bulgari nebo Laura Burdese, viceprezidentka Bulgari pro oblast globálního marketing a komunikace.

Hosté si nejprve prohlédli výstavu Serpenti Metamorphosis, následně se pobavili během vystoupení DJ dua Mangata Projekt. Pod tímto jménem vystupují Tasos Filippou a Thanos Makris, kteří svou hlubokou a melodickou house a techno projekcí dokázali dokonale podtrhnout atmosféru večera. Oblíbená americká zpěvačka Eve během hvězdného vystoupení potěšila publikum svými největšími hity.

Výstava Serpenti Metamorphosis je veřejnosti přístupná do 23. prosince. Návštěvníci se díky ní vydají na unikátní pouť, která rozjitří všechny smysly. Multimediální umělecké dílo představuje inovativní kombinaci umění a technologie. Je vygenerováno umělou inteligencí na základě algoritmu, pracujícího s 200 milióny fotografií z přírody. Anadol transformuje přírodu na data a data následně na abstraktní a poetické obrazy. Nabízí vzrušující, multisenzorickou interpretaci konceptu metamorfózy, který chápe jako proměnu jedné formy v jinou.

Jedinečný umělecký zážitek doplňují archivní fotografie a skici Bulgari Serpenti, v kombinaci z exkluzivním výběrem šperků a hodinek Serpenti. Chronologicky pokrývají období od 40. let minulého století až po současnost a dokonale ilustrují neustálou evoluci oblíbené ikony a její úzkou vazbu se světem žen.

Výstavní prostor nabízí i speciální olfaktorní zážitek v podobě parfému, vyvinutého umělou inteligencí. Tuto exkluzivní vůni, pojmenovanou Rainforest Serpenti, vytvořili zástupci značky Bulgari ve spolupráci s Refikem Anadolem, parfumérskou mistryní Sophií Labbé a společností Integra Fragrances.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.