Sociální sítě
Nahoru

Vánoční svátky s KRO Kitchen

Vánoce jsou téměř tady a v KRO Kitchen jsou na ně nachystaní. Nabídku od prosince obohatí vaječný likér a cukroví, v KRO Coffee pak připravili vánočně laděnou irskou kávu, jejíž receptura se bude měnit s každou adventní nedělí. V KRO Coffee také proběhne vánoční market, kde bude možné pořídit jedlé dárky z KRO a další zajímavé kousky od spřátelených designérů. Letošní novinkou pak bude kapří pop-up v karlínském KRO Bistro & Baru ve spolupráci s Janem Čulíkem z Thiru.

Stěžejní součástí karlínského KRO Bistro & Baru je koktejlový bar, a tak je podnik jako stvořený pro vánoční večírky. Zejména od čtvrtka do soboty, kdy je díky prodloužené otevírací době možné posedět u koktejlů až do půlnoci.

Soboty a neděle v KRO Bistro & Baru patří nejen drinkům, ale také speciální pečeni. Každý víkend se na rožni ocitne jiný druh masa, pokaždé v jiné úpravě. Během zbývajícího adventu se chystá hovězí steak na kantonském pepři (3.–4. 12.), vepřová pečeně (10.–11. 12.) a telecí roláda (17.–18. 12.).

V KRO Coffee na Vinohradské pro změnu připravili adventní irskou kávu. Také zde každý týden obměňují recepturu, následující neděle (4. 12.) tak bude patřit mandlové irské kávě servírované s mini štolou. Další irské kávy budou s kokosovou příchutí a kokosovým sukem (11. 12.) a vanilková s pistáciovým rohlíčkem (18. 12.).

Nerozlučná dvojka: vaječňák a cukroví

Vaječný likér k Vánocům neodmyslitelně patří. Také v KRO mají svůj osvědčený recept, který letos ještě vylepšili. Rumový základ doplní kromě sherry také miso a tonka fazole. Vaječňák bude k dostání ve všech třech KRO ve dvou velikostech, 200 a 500 ml.

Do adventních příprav se zapojí také KRO Bakery. Šéfpekařka Markéta Zeman tentokrát připraví sedm druhů cukroví: perníčky v čokoládě s růžovým pepřem, včelí úly s vaječňákem, rohlíčky se slunečnicovými semínky, makové linecké s citronovým krémem, ořechovo-čokoládové pusinky, marokánky se svatojánskými ořechy a semínky a dánské zázvorové sušenky. Omezený počet krabiček s cukrovím bude v prodeji od prosince v KRO Coffee, jistotou je pak předobjednávka s vyzvednutím tamtéž.

Dárky z KRO

KRO Kitchen neustále rozšiřuje svou řadu produktů na doma. Od kimchi a taveňáku přes řadu ochucených olejů a omáček jako piri-piri nebo kimchi kečup až po vlastní grilovací koření, zázvorový či rakytníkový shot nebo oříškovou směs party mix, která během svátků jistě najde uplatnění. Tím však výčet zdaleka nekončí.

Dobroty ve skle je možné zakoupit na Vinohradech i v Karlíně. Největší výběr je pak v KRO Coffee, kde během prosince vybrané produkty navíc rádi zabalí do dárkové krabice. Od 16. do 23. 12. v KRO Coffee navíc proběhne vánoční market, na kterém bude možné pořídit nejen dárky z KRO, ale také od spřátelených designérů a vinařů. Nerozhodné může spasit dárkový poukaz v hodnotě 500, 1000 a 2000 korun, který je možné uplatnit ve všech KRO.

Vánoční kapr

Těsně před Štědrým dnem, ve středu 21. 12., chystá KRO ještě jeden pop-up ve spolupráci s Janem Čulíkem z Thiru. V karlínském KRO Bistro & Baru tak na hosty čeká speciální kapří street food menu a zároveň si zde budou moct pořídit kapří bio filety na sváteční tabuli.

Tím však Vánoce nekončí. Pro následující oslavy konce roku nabízí KRO možnost objednávky chlebíčků a připravuje také rozšířenou nabídku vín pro ten nejlepší novoroční přípitek. V KRO Bistro & Baru pak proběhne silvestrovský mejdan.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.