Sociální sítě
Nahoru

Vánoční svátky s KRO Kitchen

Vánoce jsou téměř tady a v KRO Kitchen jsou na ně nachystaní. Nabídku od prosince obohatí vaječný likér a cukroví, v KRO Coffee pak připravili vánočně laděnou irskou kávu, jejíž receptura se bude měnit s každou adventní nedělí. V KRO Coffee také proběhne vánoční market, kde bude možné pořídit jedlé dárky z KRO a další zajímavé kousky od spřátelených designérů. Letošní novinkou pak bude kapří pop-up v karlínském KRO Bistro & Baru ve spolupráci s Janem Čulíkem z Thiru.

Stěžejní součástí karlínského KRO Bistro & Baru je koktejlový bar, a tak je podnik jako stvořený pro vánoční večírky. Zejména od čtvrtka do soboty, kdy je díky prodloužené otevírací době možné posedět u koktejlů až do půlnoci.

Soboty a neděle v KRO Bistro & Baru patří nejen drinkům, ale také speciální pečeni. Každý víkend se na rožni ocitne jiný druh masa, pokaždé v jiné úpravě. Během zbývajícího adventu se chystá hovězí steak na kantonském pepři (3.–4. 12.), vepřová pečeně (10.–11. 12.) a telecí roláda (17.–18. 12.).

V KRO Coffee na Vinohradské pro změnu připravili adventní irskou kávu. Také zde každý týden obměňují recepturu, následující neděle (4. 12.) tak bude patřit mandlové irské kávě servírované s mini štolou. Další irské kávy budou s kokosovou příchutí a kokosovým sukem (11. 12.) a vanilková s pistáciovým rohlíčkem (18. 12.).

Nerozlučná dvojka: vaječňák a cukroví

Vaječný likér k Vánocům neodmyslitelně patří. Také v KRO mají svůj osvědčený recept, který letos ještě vylepšili. Rumový základ doplní kromě sherry také miso a tonka fazole. Vaječňák bude k dostání ve všech třech KRO ve dvou velikostech, 200 a 500 ml.

Do adventních příprav se zapojí také KRO Bakery. Šéfpekařka Markéta Zeman tentokrát připraví sedm druhů cukroví: perníčky v čokoládě s růžovým pepřem, včelí úly s vaječňákem, rohlíčky se slunečnicovými semínky, makové linecké s citronovým krémem, ořechovo-čokoládové pusinky, marokánky se svatojánskými ořechy a semínky a dánské zázvorové sušenky. Omezený počet krabiček s cukrovím bude v prodeji od prosince v KRO Coffee, jistotou je pak předobjednávka s vyzvednutím tamtéž.

Dárky z KRO

KRO Kitchen neustále rozšiřuje svou řadu produktů na doma. Od kimchi a taveňáku přes řadu ochucených olejů a omáček jako piri-piri nebo kimchi kečup až po vlastní grilovací koření, zázvorový či rakytníkový shot nebo oříškovou směs party mix, která během svátků jistě najde uplatnění. Tím však výčet zdaleka nekončí.

Dobroty ve skle je možné zakoupit na Vinohradech i v Karlíně. Největší výběr je pak v KRO Coffee, kde během prosince vybrané produkty navíc rádi zabalí do dárkové krabice. Od 16. do 23. 12. v KRO Coffee navíc proběhne vánoční market, na kterém bude možné pořídit nejen dárky z KRO, ale také od spřátelených designérů a vinařů. Nerozhodné může spasit dárkový poukaz v hodnotě 500, 1000 a 2000 korun, který je možné uplatnit ve všech KRO.

Vánoční kapr

Těsně před Štědrým dnem, ve středu 21. 12., chystá KRO ještě jeden pop-up ve spolupráci s Janem Čulíkem z Thiru. V karlínském KRO Bistro & Baru tak na hosty čeká speciální kapří street food menu a zároveň si zde budou moct pořídit kapří bio filety na sváteční tabuli.

Tím však Vánoce nekončí. Pro následující oslavy konce roku nabízí KRO možnost objednávky chlebíčků a připravuje také rozšířenou nabídku vín pro ten nejlepší novoroční přípitek. V KRO Bistro & Baru pak proběhne silvestrovský mejdan.

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.