Ke sváteční atmosféře Adventu neodmyslitelně patří voňavá vánočka. Ve francouzském pekařství PAUL připravují z těch nejlepších surovin a právem proto patří mezi nejoblíbenější sezonní výrobky tradičního pekařství. Vaše sváteční hosty okouzlí také křehký Éclair Paris Brest.
Originální máslová vánočka PAUL je spojením toho nejlepšího z české a francouzské pekařské tradice. Kynuté těsto je připraveno podle francouzské receptury a neobsahuje žádný rostlinný tuk, jen pravé máslo. Při pečení se používají vždy klasické kvasnice – kypřicí prášky a „zlepšující přípravky“ tu nemají místo. Ruční řemeslná příprava vánočky je skutečně náročná, s kynutím a pečením zabere téměř tři a půl hodiny. Originální chuť a strukturu dodávají vánočce PAUL šťavnaté rozinky sultánky a granulovaný perlový cukr.
Neobvykle velké křupavé krystalky cukru jsou přidávány přímo do těsta, kde vytvoří sladké „ostrůvky“. Na povrchu při pečení lehce karamelizují a tím dodají vánočce další dimenzi chuti. Lahodnou kombinaci pak ideálně doplňují křehké plátky mandlí.
Kapacita pekařství PAUL je kvůli ručnímu vyválení těsta a pletení maximálně 900 vánoček denně, může se tedy stát, že v období před Štědrým dnem bude již vyprodaná. Pokud chcete mít jistotu, že vánočka na vaší sváteční tabuli nebude chybět, rezervujte si ji buď na e-shopu s vyzvednutím na prodejně, nebo přímo na některé z více než 20 poboček. Nejdete je po celé Praze.
Vánoční svátky Vám osladí i neodolatelný Éclair Paris Brest. Tento jedinečný kousek francouzských mistrů cukrářů si získal zákazníky pekařství PAUL již v loňském roce. Vždyť kdo by odolal kombinaci křupavých mandlí, jemného krému a odpalovaného těsta, lehkého jako obláček. Dnes již legendární zákusek byl poprvé upečen před více než sto lety. V roce 1910 jím oslavili cyklistický závod Paříž – Brest – Paříž. Věděli jste, že éclair znamená francouzsky „záblesk“? Je to proto, že tento sladký zázrak zmizí vždy rychlostí blesku.