Sociální sítě
Nahoru

Off-White x Victorinox kapesní nůž

Seznamte se s budoucí designovou ikonou: Off-White Victorinox. Limitovaná edice kapesního nože, který bude dostupný v pražském butiku za 12 180 Kč, zrozená z čisté vášně pro výjimečný design. Na špičce své estetické DNA, přesto funkčně bezchybný. Základní myšlenka se točí okolo „Adama a Evy, androgynie, Počátku“ a budování vícerozměrných bezpečnostních zón pro přežití člověka s pomocí oděvů, nástrojů a prostoru. Je to jinak udělané vybavení. Připojte se k příběhu o objevování.

Silueta všech integrovaných nástrojů může být nastavena do pozice, která připomíná motiv designu spolupráce, fíkový list, který odkazuje na příběh Adama a Evy a koncept nového začátku. Design čepelí představuje kameny, které se vyvinuly v nástroje a zaoblené hrany to reflektují. Bylo vytvořeno sedm zcela nových tvarovacích nástrojů, které zahrnují šest funkcí a jednu pružinu pro umístění směrových nástrojů s jedinečným vzhledem.

Corian je materiál vytvořený ze směsi akrylové pryskyřice a přírodních minerálů. Je proslulý svou odolností a často se používá při výrobě vysoce kvalitních designových interiérů. Přírodní minerály tvoří dvě třetiny jeho složení a jsou získávány z bauxitu – rudy, z které se vyrábí hliník. Jeho použití u švýcarských kapesních nožů představuje odvážný, vizionářský krok, který Victorinox a Off-White s potěšením společně učinily. Výroba střenek z Corianu přináší skvěle vypadající matný povrch, který je odolný proti poškrábání. Z estetického hlediska vypadá jako přírodní kámen. Bílý vzhled kompenzuje výrazný černý potisk vysoké kvality.

Značka Off-White byla založena v roce 2013 a definuje šedou zónu mezi černou a bílou barvou. Pod touto značkou se skrývají sezónní kolekce pánského a dámského oblečení, předměty, nábytek a publikace vyjadřující aktuální kulturní vizi. Kolekce jsou zasazeny do opakujících se kulis s důrazem na vytváření oděvů, které mají identitu danou designem. Díky designérskému studiu se sídlem v italském Miláně využívá značka historii a řemeslnou zručnost této země, ale zároveň nabízí globální pohled na design a trendy. S jasnou vizí propojení reality nošení oděvů s uměleckým vyjádřením high-fashion, zkoumal kreativní ředitel a designér Virgil Abloh koncepty v oblasti kultury mládeže v kontextu současnosti.

Limitovaná edice Off-White Victorinox je vlajkovým produktem projektu Equipment ve spolupráci s korejskou značkou Post Archive Faction (PAF). Od roku 2020 Off-White a Victorinox spolupracují na vývoji unikátního designového kousku s inovativními prvky, které na švýcarském kapesním noži dosud nebyly k vidění.

Tato dynamická a jedinečná spolupráce Off-White a Post Archive Faction je příznakem odvážného vývoje značky Victorinox. Ikonický kus z limitované edice posouvá švýcarský kapesní nůž do nové designové úrovně. Spojuje vášeň módní značky pro myšlenkově podnětnou estetiku se schopností značky Victorinox pro dobrodružství a bezchybnou funkčnost. Objevte designový svět nekonečných možností.

Více z rubriky Zbraně

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.