Sociální sítě
Nahoru

Snoubení vůně a pětihvězdičkových hotelových služeb

Andaz Prague vstoupil na pražský hotelový trh jako lifestylový hotel, místo, které čerpá nejen z bohaté kulturní, umělecké a architektonické minulosti Prahy, ale rozvíjí a tvoří její přítomnost a budoucnost. Proto je nám ctí představit partnerství s jedinečným českým parfémovým domem Pigmentarium. Díky této spolupráci můžeme uvést „snoubení“ pětihvězdičkových hotelových služeb a unikátního prostředí hotelu Andaz Prague s jedinečnou, originální vůní vytvořené parfémovým domem Pigmentarium.

Tak jako u jiných úžasných počinů, i toto partnerství se zrodilo díky jiné spolupráci. Pigmentarium formou POP-UP vernisáže Terezy Štětinové představilo v Paříži v květnu letošního roku svoji poslední kreaci – parfém Genesis. Tématem výstavy byl cyklus třinácti převážně mramorových soch. Po pařížské prezentaci následovala ta pražská – jen pro odbornou veřejnost. Jejím úžasným dějištěm se stalo apartmá Adiny Mandlové v hotelu Andaz.

Pražská prezentace parfému v hotelu Andaz Prague, v jeho možná nejzajímavějším apartmá provoněla a ovládla hotel. Díky dojmu, který vůně vyvolala, a jak působila v interiéru, vznikla dohoda mezi hotelem a českým parfémovým domem Pigmentarium, k provonění vybraných společných prostor hotelu vůní Genesis, a to prostřednictvím elektrických difuzérů. Atmosféra hotelového pobytu je tak vůní ideálně doplněna, mnoho hostů se na ni se zájmem ptá, a její příběh, který je jim odprezentován na ně silně působí.

A poté stačil již jen krůček k partnerství, které je nám ctí Vám představit. Produkt místní značky, který je propojen s uměním, Prahou i hotelem samotným se zdá být dokonalým dárkem či upomínkovým předmětem, který si hosté mohou odvézt s sebou do svým domovů, a připomenout si tak svůj unikátní pobyt v Praze. Proto jsme zadali pokyn k vytvoření limitované umělecké kolekce parfému Genesis, který je určen výhradně pro klientelu hotelu Andaz, a jenž reprezentuje jeho výjimečné služby jedinečným způsobem. Díky tomu vznikla pro hotelu Andaz Prague exkluzivní kolekce uměleckých flakonů a krabiček parfému Genesis.

Od začátku projektu nám bylo zřejmé, že nechceme našim klientům nabídnout tento unikátní „hotelový“ parfém v běžné podobě, ale rádi bychom tuto vůni vyzdvihli vytvořením unikátního obalu. Proto jsme se pustili do opětovné spolupráce s Terezou Štětinovou a vyplatilo se to, jelikož její osobní vztah k vůni, i pozitivní podpora celého projektu ji inspirovala k dalšímu jedinečnému uměleckému ztvárnění tématu Genesis, a to v podobě zcela originálního flakonu a jeho krabičky.

Tereza Štětinová o spolupráci řekla: „Flakony navrhované exkluzivně pro Andaz nebyla zakázková tvorba v pravém slova smyslu, protože jsem měla absolutní svobodu flakony a krabičku pojmout po svém. Jedinou podmínkou bylo pracovat s již existujícím tvarem a rozměrem stávajících lahviček.“

Flakon je expresivně pomalovaný sklářskými barvami. Na technologii se podílel renomovaný sklář Jan Janecký, který je nejen fenomenálním dekoratérem skla spolupracujícím se značkou Moser, ale také skvělým technologem. Díky spolupráci Terezy a Jana bylo docíleno efektu matných bílých flakonů, kdy se Tereza postupně od jednoduchých ručně natíraných vrstev na povrch flakonu, dostala k expresivní malbě a možnosti využití „neduhů“ sklářské barvy. Tedy čím více jí nanesla na sklo, tím více „probublávala“, a vznikl efekt mořské pěny, rozbouřených vln. Zlatý název parfému Genesis se v rozbouřených vodách objevuje a ztrácí stejně, jako když hodíte do moře šperk nebo jako se vám ztrácí a zase objevují fragmenty vzpomínek na dětství, mládí či první lásku.

Víčka mají zase evokovat kousky dřeva vyplavená mořem na břeh. Právě ty předměty, které mimoděk seberete na procházce a strčíte do kapsy. Když je znovu naleznete, připomenou Vám atmosféru místa, kde jste je zvedli ze země.

Přebal krabičky je dekorován slepotiskem ražené vlny. Je to vlastně reliéf v papírové podobě. Dřevěný reliéf, ze kterého ražba vznikla, byl opět vytvořen přímo jen pro tuto sérii parfémů. Zajímavostí je, že štoček, ze kterého je motiv vlny ražen, je z plaveného dubu a pochází asi z 30. let 20. století.

 

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.