Sociální sítě
Nahoru

Aparthotel Knížecí cesta vytvoří dokonalé zázemí i v zimě

Lipno láká samozřejmě i milovníky zimních sportů, nejenom těch letních. Kromě možností bruslení na zamrzlé hladině nádrže či využívání běžkařských tratí se může pochlubit i svým skiareálem se 13 kilometry sjezdovek. Nechybí zde ani skicrossová a snowcrossová trať a zalyžujete si zde i večer.

Malebný projekt Knížecí cesta garantuje absolutní klid svým umístěním mimo časté turistické destinace

Stále populárnějším se ale stává nedaleké středisko Hochficht nacházející se přímo na česko-rakouských hranicích. V rámci 21 km skvěle upravovaných sjezdovek lze objevit i dvě FIS závodní definované ostrými zatáčkami – mimochodem na sjezdovce Standardabfahrt lze od vrcholu až k dolní stanici lanovky zdolat na dvoukilometrovém sjezdu 404 výškových metrů. Šumava prostě umí zaujmout, a to i nádherným ubytováním, jako je Aparthotel & Wellness Knížecí cesta.

Aparthotel Knížecí cesta zvítězil loni v kategorii Boutique Hotely projektu Amazing Places

Chrám klidu

Necelou půlhodinu jízdy od Skiareny Hochficht se rozprostírá v nádherném hávu šumavské přírody špičkový aparthotel Knížecí cesta. Určen je pro všechny, kteří si váží klidu, samoty a soukromí, ale přesto v průběhu svého pobytu chtějí něco originálního zažít. V roce 2014 nádherně a citlivě zrenovovaná historická budova schwarzenberské lesní správy nedaleko Bližší Lohy u Lipna nabízí velkolepé výhledy nejenom k vrcholu hory Smrčina, ale ze svého prvotřídního wellness také na zamrzlou vodní hladinu nádrže a přiléhající jehličnaté lesy s hojnou sněhovou nadílkou. Nechybí zde saunové trio, tedy finská, parní ani infra sauna, stejně jako ochlazovací kádě a venkovní přírodní rybníček. Nechybí ani masáže, které ocení snad všichni, ať už den trávili na sjezdovkách nebo ve stopě na okolních běžkařských tratích.

Ze saunové místnosti se nabízí nádherný pohled na zasněženou krajinu

Příkladná lokálnost

Aparthotel & Wellness Knížecí cesta disponuje celkem 25 apartmány v pěti budovách, jejichž kapacita se pohybuje od dvou do osmi pohodlných postelí. Jelikož se jedná o apartmány, záleží na hostovi, zda si snídaně či večeře předem objedná anebo sám v kuchyni připraví. Zajímavá je kooperace s lokálními farmáři, pěstiteli a dalšími výrobci, konkrétně se službou lokalnibedny.cz, kdy si lze objednat speciální přepravky plné zajímavých potravin z okolí, od masa na venkovní gril, až po čerstvé pečivo, sýry či zeleninu. Jelikož je každý apartmán vybaven vším potřebným, je snadné následně i jejich skladování a příprava.

Snídaňová místnost vznikla z bývalé maštali

Genius loci

Ubytování v zámeckém stylu, jehož charakter je přenesen i do přestavené stodoly a půdních prostor má jedinečnou atmosféru starých časů. Návrat do přelomu 18. a 19. století umocňují rustikálně laděné společné prostory, stejně jako malý sklep s víny. Na problémy všedních dní však lze snadno zapomenout i na pokoji, tedy pokud právě po tom prahnete. Ostatní se nemusí bát, ačkoli je stavení odlehlé, signál k vyřízení občasných pracovních povinností zde stále je. Až ale poprvé rozděláte při západu slunce oheň v zasněžené krajině či rozděláte gril, zjistíte, že je občas daleko lepší hodit vše za hlavu a oddat se kouzlu okamžiku – to nejenom přes víkend.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.