Sociální sítě
Nahoru

Německé Laco přináší další výroční edici

V roce 2025 si značka Laco bude připomínat sto let své existence, kterou započala psát v německém Pforzheimu v roce 1925. Na rozdíl od jiných značek však se speciálními edicemi nečeká na konkrétní rok, ale v rámci projektu Mission 2025 uvádí své počiny rok za rokem. Jedinečný odpočet posledních pěti let je tak kořeněný nevšedními hodinkami reprezentujícími její historii.

Letos žádají o pozornost letecké hodinky pod jménem Edition 97. Ty vzniknou z postupně oxidujícího bronzu a vyhotoveny budou v unikátní řadě 97 kusů. Sběratelskou kolekci nabídne za necelých 40 000 Kč i tuzemský hodinářský ateliér Chronoshop.

Hodinky, které stojí na základech švýcarského mechanického strojku Sellita s automatickým nátahem, využívají vzhled tradičních pozorovacích B-Uhr hodinek a zelený číselník tak zvaného typu B, což znamená, že nabízí výraznou minutovou škálu na vnějším okruží a na vnitřním jsou pak vyznačené hodiny.

Do České republiky se dostane přirozeně jen omezené množství kusů,  konkrétně dva, v každém případě na nýty osazeném řemínku z kůže telete.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.