Sociální sítě
Nahoru

Ski amadé: novinky pro zimní sezónu 2022/2023

Více tras pro skialpinisty, výběr těch nejkrásnějších míst, zajímavé nabídky pro rodiny a stovky kilometrů sjezdovek pro tu nejlepší dovolenou na horách. To je aktuální nabídka pro zimní sezónu 2022/2023 ve Ski amadé.

Stovky kilometrů sjezdovek

Ski amadé je největší lyžařský ráj v Rakousku, který zahrnuje pět regionů. Nabízí tak návštěvníkům 25 skiareálů, 760 kilometrů sjezdovek, od rodinných až po ty, jejichž kvalitu prověřil Světový pohár. 275 km je modrých, 390 km červených a 95 km černých. Dále hosté mohou využívat 270 lanovek a vleků, najdou tady 10 snowparků, 13 zábavných sjezdovek nebo funcross tratí, 260 horských chat a restaurací.

Novinka: SENSATIONS – nejkrásnější místa ve Ski amadé

Nejlepší zimní dovolená nezačíná po příjezdu, ale už když přemýšlíte o tom, co chcete během pobytu zažít. Ski amadé na svém webu nabízí přehled s názvem SENSATIONS. Jde o mimořádná místa, která byste měli na dovolené navštívit. Na stránkách najdete nejlepší tipy na výjimečné lokality s top vyhlídkami. Nechybí ani doporučení sjezdovek, jako například Klangpiste, kterou byste rozhodně neměli vynechat.

Nové skialpinistické trasy ve Ski amadé

Mnozí rádi na lyžích zdolávají kopce, které si pak mohou sjet po upravených sjezdovkách. Vzhledem k velké poptávce se nyní podařilo připravit 28 bezpečných skialpinistických tras. Nacházejí se jak podél sjezdovky, tak mimo ni, někdy procházejí i lesem. Nabídka platí ve všech pěti regionech Ski amadé. Přestože byly trasy naplánovány tak, aby byly co nejbezpečnější, je jejich využívání na vlastní nebezpečí. Výstup a sjezd je v každém případě možný jen s platným skipasem.

TASTE Ski amadé: Zastavte a užívejte si

K perfektní zimní dovolené patří také chuťové požitky se zastávkami na lyžařských chalupách. Ať už je to v tradiční rakouské horské chatě, nebo v moderní restauraci. Ve všech pěti regionech Ski amadé mohou hosté prozkoumat doporučené okruhy pro všechny milovníky dobrého jídla a pití v rámci kulinářských lyžařských okruhů. Samozřejmostí jsou zde kvalitní regionální suroviny. Někdy přímo od zdroje.

Od 11. do 18. března 2023 je na programu Týden lyžování a vína „Ski – und Weingenusswoche“, kdy řada hotelů nabízí speciální kulinářské balíčky s ochutnávkou toho nejlepšího od rakouských vinařů.

Nejvýše situovaný farmářský trh v Alpách na hoře Kreuzkogel nad Sportgasteinem s více než 20 stánky v nadmořské výšce 2700 metrů zve v rámci food festivalu k ochutnávkám vína, sýrů, domácích uzenin, džemů a dalších lahůdek.

Rodina na prvním místě

Ski amadé nabízí v zimní sezóně zvýhodněné paušály a akce pro rodiny s dětmi. V období od 7. do 21. ledna 2023 je například k dispozici akční nabídka Mini’s Week, kdy mají děti do šesti let lyžařský kurz, půjčovnu lyží a dětský skipas za 149 eur. Ve většině zařízení je navíc pro děti ubytování v pokoji rodičů zdarma. O víkendu mají děti a mládež (ročníky 2007 až 2016) s „Junior Weekend Bonusem“ celodenní skipas za 22 eur nebo za 33 eur (děti narozené v letech 2004 až 2006). Na celou lyžařskou sezónu je pro početnější rodiny připraven mega bonus: pokud jeden z rodičů a dva starší sourozenci již mají skipas, je tiket pro třetího nebo všechny mladší sourozence na stejné období zdarma.

Od 18. března 2023 až do konce sezóny lyžují děti do 15 let (narozené v roce 2007 a později) zdarma, pokud má jeden z rodičů 6denní skipas. Slevy nabízejí i vybrané půjčovny lyžařského vybavení.

Ski amadé MADE MY DAY pro nevšední zážitky

Všech pět regionů nabízí zážitky pro všechny generace návštěvníků: někdy velmi sportovní, jindy odpočinkové, zaměřené na dobré jídlo a pití, nebo třeba s pořádnou dávkou adrenalinu. Zájemci si mohou objednat kompletní jednodenní balíčky nebo individuální nabídky: lyžařskou jógu, lyžování se svítáním, gurmánské safari, výlety do terénu, videokoučink, snídani vysoko v horách nebo v lanovce nad údolím.

RIDE Ski amadé – hory patří vám

Pocit svobody, síla přírody, pohoda, čerstvý vzduch, zábava a RIDE Ski amadé! Kromě 10 snowparků a 13 funslopes najdou freerideři ve všech pěti regionech Ski amadé také spoustu značených tratí v terénu pro jízdu v prašanu. Začátečníci se mohou spolehnout na profesionální průvodce. V rámci speciální nabídky „Ski amadé MADE MY DAY“ si můžete objednat lyžařské výpravy s průvodcem, freeridový trénink nebo výcvik. Na „Cash4Tricks“ můžete předvést ve snowparku dovednosti nebo triky na překážkách a vyhrát navíc skvělé ceny. Více zde.

FreeRIDE Ski amadé: Bezpečně po vyznačených trasách

Pokud máte chuť zažít ve Ski amadé adrenalin a chcete vyměnit perfektně upravenou sjezdovku za dobrodružství v hlubokém prašanu, je pro vás v největší rakouské lyžařské oblasti připraveno mnoho tras. K dispozici je také 15 škol zaměřených na freeride. Na 16 vybraných místech v rámci INTERSPORT Rent si můžete zapůjčit nezbytné vybavení a sety včetně lavinového vyhledávače neboli pípáku, sondy nebo lopaty. Více lze najít zde.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.