Sociální sítě
Nahoru

Power Plate: Ultimátní fitness pomocník

Klenotem mezi cvičebními pomůckami a fitness přístroji je Power Plate, který díky své unikátní technologii dokáže při tréninku zapojit až 95% svalových vláken. Navíc je ideálním prostředkem k hubnutí a posílení celkové kondice organismu. To vše bez rizika, neboť Power Plate je jedinou vibrační plošinou se zdravotní certifikací.

Většina nesportovců se ke cvičení rozhodne kvůli hubnutí či nutnosti pohybu kvůli sedavému zaměstnání a stresu. Pokud ale výsledky cvičení nejsou brzy patrné, hrozí ztráta vůle ke cvičení, něčeho takového se však s Power Plate nemusíte obávat.

Změnu uživatelé pocítí už po dvou 30minutových cvičeních týdně. Pravidelný trénink s Power Plate pak pomáhá zvýšit nejen sílu a pružnost svalstva, ale také tělesnou kondici, pohybové schopnosti či schopnost udržování rovnováhy. Rovněž přispívá k hubnutí a omlazování organismu, výsledky studií totiž ukázaly, že vibrační technologie má vliv na redukci celulitidy a může urychlit či zvýšit remodelaci kolagenního vlákna. Pomáhá tedy lidem zbavit se přebytečného tuku a tvaruje hýždě, stehna i lýtka.

Technologie Power Plate funguje na principu přenosu vibrací do svalů, které aktivují reflexivní svalové stahy, čímž je dosaženo daleko větší zapojení svalových vláken než u běžného tréninku. Dovoluje přitom tělu posilovat s menším důrazem na hmotu či neúměrně zátěžový tréninku, díky čemuž je ideálním cvičebním prostředkem pro jedince všech věkových kategorií.

Speciální programy širokého zaměření jeho všestrannost pak ještě dále rozvíjejí. Profesionální sportovci jej využívají k protažení svalů, zahřátí a aktivnímu odpočinku, Power Plate je ale také výborným rehabilitačním prostředkem se zdravotní certifikací. Power Plate nabízí celkem 9 různých modelů, pro domácí využití se jejich cena pohybuje od 55 tisíc korun do 230 tisíc korun. Profesionální modely začínají na ceně 250 tisíc korun.

Power Plate je ale také vhodným nástrojem pro zlepšení kvality života seniorů, kteří trpí bolestmi spojenými se sníženou pohyblivostí, koordinací a flexibilitou. Vědecké výzkumy navíc ukázaly, že kostní hustota se po tréninku na přístroji Power Plate zvyšuje.

V kombinaci se silnějšími svaly a zlepšením rovnováhy tak tento typ tréninku nabízí pozitivní příspěvek k boji proti osteoporóze a snižuje riziko pádu zvláště u starší populace. Pacientům se sníženou či nemožnou pohyblivostí pomáhá při relativně nízkém zatížení zapojit neaktivní svaly a napomáhá také pomocí prokrvení tkání při vibračních masážích.

Zuzana Vašíčková

3 otázky pro Zuzanu Vašíčkovou

Co pro Vás znamená Power Plate?

S Power Plate pracuji již 13 let a nepřestává mě překvapovat. Na této práci se mi líbí jeho rozmanitost. Pomáháme ženám i mužům zhubnout, zpevnit, získat kondici, vrcholovým sportovcům zvyšujeme jejich výkony, ale spolupracujeme i s rehabilitačními centry, kde každý den vidím velké pokroky u zdravotně postižených nebo handicapovaných dětí i dospělých.

Kde se s Power Plate můžeme setkat?

Power Plate dodáváme do fitness center, sportovních, golfových či tenisových klubů, hotelů, wellness center, do zdravotních a rehabilitačních zařízení. Během covidu se velmi zvýšila poptávka po domácích modelech, jako je speciální řada PP Home, která není tak náročná na prostor a umožňuje efektivní trénink přímo doma. Velmi mě těší, že lidem není zdraví lhostejně a stále více našich klientů zařadilo pohyb do svého běžného života.

Jak zjistím, který model je pro mě ideální?

S každým klientem individuálně komunikujeme a pomáháme vybrat ten nejlepší model pro jeho podnikání nebo domácí potřebu. Power Plate vždy předáváme osobně i se školením vibračního tréninku a efektivního tréninkového plán. Naši klienti se mohou spojit s našimi on-line trenéry, nebo si pozvat trenéra domů i s Power Plate. Vytvořili jsme také aplikaci, která nabízí tréninkové videa s veškerými potřebnými informacemi a je zdarma ke stáhnutí.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.