Sociální sítě
Nahoru

Koníček nebo práce? Tyto neobvyklé pracovní pozice jsou obojím

Velmi často si na svou práci stěžujeme. Příliš obtížné, nudné, únavné… Počkejte, až uvidíte ty nejpodivnější a nejneočekávanější práce, které jsme našli a které by vás mohly zajímat!

Chcete změnit svou nudnou práci, ale chybí vám inspirace? Podívejte se nejneobvyklejší zaměstnání na světě, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli. Ať už jste objímač, tvůrce křížovek nebo tester tobogánů, jedno je jisté: každá práce si zaslouží plat!

Profesionální hráč videoher

Zatímco mnozí z nás rádi tráví hodiny hraním svých oblíbených videoher, jen málokdo je ochoten vynaložit úsilí potřebné k tomu, aby se stal profesionální hvězdou esportu. Vzhledem k rostoucímu počtu esportových turnajů, které přinášejí skutečně fenomenální prize pooly, se však najdou hráči, kteří si budou chtít vyzkoušet, jak se dají videohry hrát na profesionální úrovni.

Být profesionálním hráčem esportu vyžaduje tuny a tuny tréninku. Profesionální hráči trénují svou hru každý den téměř 8 hodin. Tento trénink, který zahrnuje jak sólovou, tak týmovou hru, se skládá z hraní hry, provádění cvičení a streamování.

Celá každodenní příprava a trénink vedou k hlavní události esportu: turnajům. V těchto soutěžích hráči uplatňují všechny své dovednosti a tvrdou práci – vítězství může pomoci financovat jejich tým po několik měsíců!

Pokerový profík

Poker vyžaduje určitou dávku štěstí, ale o výsledku hry rozhoduje hráčova inteligence, zručnost, obratnost, odvaha a trpělivost. Jak dokázali geniální matematici, poker není hra náhody, ale hra strategie a inteligence.  Je důležité si uvědomit, že pokud se chcete pokerem živit, nebude to už jen koníček, ale práce na plný úvazek, která s sebou nese vlastní povinnosti a úsilí. Online pokerové herny vám mohou umožnit vydělávat si na živobytí, ale za jakých podmínek? Zkusit si někdy jen tak pro zábavu pro zábavu v dnešní době oblíbený poker online za peníze sice neznamená, že jste pokerový profesionál, ale může to být dobrým začátkem pro rozvoj dovedností. Zároveň lze takto získat určité povědomí o tom, co všechno je možné. Někteří lidí hrají pouze online poker, zatímco cílem jiných je kvalifikovat na živé události, které probíhají po celém světě vítězstvími v tzv. satelitech – online turnajích zajišťujících účast na velkých živých akcích.

Profesionální hráči pokeru se obvykle nerozhodli stát se pokerovými profesionály po dokončení studií. Jsou to bývalí hráči, kteří začali hrát pro zábavu, nikoli s myšlenkou živit se pokerem. Po letech hraní a zkušeností jsou uznáváni jako pokeroví profesionálové. Být pokerovým profesionálem znamená, že k živobytí nepotřebujete vyhrávat v pokeru, protože profesionálové si neberou půjčky a jsou ekonomicky nezávislí. Často jsou součástí týmu, který si jich všiml a nabídl jim, aby se stali součástí jeho hráčů. Týmy si berou procenta z výdělku hráčů, ale díky nim se stávají známějšími a získávají sponzory

Placený objímač

Jste hodně kontaktní? Tohle je práce, která by vám mohla vyhovovat! Máte uklidňující, empatickou stránku a chcete ji dobře využít? Existuje něco jako profesionální objímání, a jak název napovídá, cílem je nabídnout zákazníkům objetí, aby se cítili dobře. Možná to nevíte, ale jedno objetí může být ekvivalentem měsíční terapie! Gesto, které může být velmi důležité pro váš každodenní život, protože pomáhá snižovat stres, deprese a fobie. Zkrátka, po objetí budete vy i váš pacient utěšeni a uklidněni!

Tuto službu v zahraničí využívají zejména lidé, kteří se cítí osamělí, například starší lidé a v Evropě stojí až 80 eur za hodinu objímáníí.

Pokud se chcete stát profesionálním objímačem, musíte projít certifikačním řízením u konkrétní organizace, abyste se stali certifikovaným profesionálem. Skutečná práce pro budoucnost, vzhledem k tomu, že denně přibývá lidí, kteří potřebují lidský kontakt.

Tvůrce křížovek

Pokud někdy trávíte hodiny u křížovek, abyste si ukrátili čas nebo z vášně, představte si toho, kdo je tvoří! Povolání tvůrce křížovek, které existuje již více než sto let, vykonávají milovníci literatury, obdaření nedostižnou fantazií.

Obecně platí, že tvorba křížovky trvá asi 1 hodinu 30 minut až 2 hodiny, u některých však může trvat 5 až 6 hodin, protože jde o velmi složitou práci. Vyžaduje totiž velké soustředění a metodiku. K tomu, abyste se stali tvůrcem křížovek, není třeba žádné zvláštní vzdělání. Pokud chcete pracovat v této profesi, je nejdůležitější, abyste dokonale ovládali český jazyk a pravopis a abyste měli vášeň pro slova! Dejte si však pozor. Povolání tvůrce křížovek je v dnešní době stále více ohroženo a ohrožováno roboty, kteří křížovky generují automaticky.

Tester tobogánů

Máte hravého ducha a milujete adrenalin? Pak by práce testera tobogánů mohla být právě pro vás! Určitě jste už navštívili mnoho aquaparků a vyzkoušeli všechny existující tobogány… Měli byste vědět, že před vámi je otestoval a ověřil profesionál, nadšenec do aquaparků, a to ještě předtím, než je začali používat návštěvníci! Tento tester byste mohli být vy, pokud máte rádi parky, vodu, cestování a především dobrou náladu každý den!

Co se po vás zkrátka chce? V rámci práce pro cestovní kancelář budete muset navštívit několik zemí (všechny náklady jsou hrazeny) a vyzkoušet různé tobogány po celém světě. Poté budete požádáni, abyste sdělili své dojmy na sociálních sítích, jako je Facebook a Twitter. Která skluzavka dělá největší parádu? Který z nich má nejvíce adrenalinu? Co by se dalo zlepšit? Existují nějaká bezpečnostní rizika? To nám řekněte vy!

K této práci nepotřebujete titul. Jen touha pracovat na slunci a v dobré atmosféře během přesně vymezeného ročního období. Je pravda, že i když se tato práce může zdát atraktivní, má i své nevýhody. Vskutku vás to zaměstná jen na polovinu roku, tedy na 6 měsíců, protože po zbytek času jsou aquaparky zavřené.Vyhledávač golfových míčků

Rádi se honíte za míčem? Golfový hráč, známý také jako „plunger“ nebo „picker“, je osoba, která přináší golfový míček poté, co ho hráči během kola hodí a minou svůj cíl. Jedná se o velmi oblíbenou práci za Atlantikem, zejména ve Spojených státech. Míčky bude muset hledat na nepravděpodobných místech, například na dně jezer a rybníků.

 

Zdroj obrázku: sezer66 / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.