Sociální sítě
Nahoru

Jarní prázdniny na horách? V rakouském Leogangu je sněhu i zážitků opět dostatek

Konečně padá sníh. Pokud toužíte po pořádné lyžovačce, nebo ještě i hledáte, kam se vydat s dětmi na jarní prázdniny, vyrazte do rakouského Leogangu. Čekají vás tady nádherné sjezdy z vrcholů do údolí a spousta úžasných doprovodných akcí ve vyhlášeném lyžařském Skicirku Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, který nabízí 270 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti.

Není lepšího lyžování než na sluncem zalitých sjezdovkách a při příjemných teplotách. V rakouském Leogangu vás toho ovšem čeká mnohem víc než sportování – kvalitní wellness i spousta zábavných doprovodných akcí…

Trend: Roste počet služeb pro Best Agers

Nejen doprovodný program, ale i celkovou nabídku našich služeb, v posledních letech přizpůsobujeme novému trendu – obyvatelstvo stárne a v turistickém ruchu se vytváří nová cílová skupina, které se přezdívá Best Agers, nebo-li „ti v nejlepších letech“. Jedná se padesátníky a spíše starší lidi, kteří rozhodně nechtějí patřit do „starého železa“. Aktivně plánují svůj volný čas a aktivně prožívají i své dovolené,” říká Michael Madreiter, majitel resortu Puradies v Leogangu.

Není podle něj výjimkou, že přijíždějí šedesátníci, kteří dlouho na lyžích nestáli a chtějí se tomuto sportu zase začít věnovat. „V hotelu Puradies jim na přání zajistíme potřebné vybavení i služby zkušeného instruktora. A po lyžovačce se zase vrátí do hotelu, kde už na ně čeká dobře vybavené wellness centrum a zkušení maséři, kteří uleví znaveným svalům.”

Lyžovačka v Leogangu ve velkém stylu

Na své si tady ovšem přijdou lyžaři všech úrovní a jakéhokoliv věku! Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je se svými 70 lanovkami a vleky jedním z největších a nejdelších lyžařských areálů v Alpách. Na 140 kilometrů modrých, 112 kilometrů červených a 18 kilometrů černých sjezdovek slibuje jedinečný zážitek z lyžování, a to jak začátečníkům, tak pokročilým lyžařům i profesionálům. Letos tady navíc přibyla supermoderní osmimístná sedačková lanovka, a i sjezdovka pod ní byla rozšířena a v mnohém vylepšena.

Dokonalá základna pro zimní sporty

Na lyžování vás připraví, a po něm krásně uvolní, pobyt v Resort Puradies Hotel & Chalets. Ten stojí v těsné blízkosti lanovky, na slunečné náhorní plošině s výhledem na Alpy a splývá s okolní přírodou. V interiéru i exteriéru jsou maximálně využity přírodní materiály – především dubové dřevo a kámen. Navíc díky mnoha proskleným plochám ani nevíte, kde začínají a končí hory, což je nezapomenutelný zážitek zejména při pobytu v panoramatických voňavých saunách zdejšího Heaven Spa.

V něm nechybí ani parní lázně, infrakabinky a příjemné odpočívárny. Ubytovat se můžete buď v klasických pokojích, nebo v luxusních chaletech se soukromou saunou, v nichž máte zaručeno soukromí i potřebný servis. Večer si vychutnáte drink v unikátním Baru & Lounge Freiraum – vyfrézovaném z 16 tisíc dubových kostek, který získal ocenění iF Design Award. A v restauraci ESS:ENZsi si dopřejete inovativní kuchyni Front-Cooking pro náročné gurmety, jejímž základem jsou čerstvé regionální produkty z vlastního statku resortu.

Co v Leogangu zažít:

Noční dobrodružství: Za svitu měsíce se můžete vydat na lyžařskou túru na horu Asitz. Každé úterý a pátek se můžete zúčastnit lyžařského večera pod heslem „šlapejte nahoru, sjíždějte dolů” a mezitím se občerstvit v některé z horských chat.

Lyžařské túry mimo sjezdovky: Právě tady najdete potřebný klid v přírodě. Nezbytností je ale správné bezpečnostní vybavení a pro začátečníky je vhodné objednat si průvodce.

Skimarathon v Saalfeldenu (4. – 5. 2.): Vzrušující závody pro profesionály i amatérské běžce na lyžích jsou mezinárodní a bojovat se bude o umístění na 42 km klasickým běžeckým stylem a 21 km v bruslení. Do programu se vrátila i lehká verze Skimaratonu na 10 ,5 km a pro děti a školáky je připraven samostatný mini lyžařský maraton. Už 14. ročník Skimaratonu přináší také novou disciplínu, kterou je běh na 14 km klasickým stylem!

Freeride Testival (11. – 12.3.): Tato akce je určena všem freeriderům i těm, kteří se jimi chtějí stát. Po dva dny nabízí bohatý program a největší volný test freeridového vybavení v Alpách.

Freeride World Tour ve Fieberbrunnu (11. – 17. 3.): Mekka freeridu v Kitzbühelských Alpách bude letos hostit jedinou zastávku turné v německy mluvícím regionu a už po 14. se tak nejlepší světoví freerideři vydají do okolí legendárního Wildseeloder.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.