Sociální sítě
Nahoru

Připravte svou zahradu či terasu na nadcházející sezonu

Venku sice mrzne a zima je v plném proudu, pomalu se však prodlužují dny a než se nadějeme, jaro bude klepat na dveře. Těšíte se na hřejivé sluneční paprsky, zpěv ptáků a kvetoucí stromy? Ačkoliv se to nezdá, nyní nastává ideální čas začít s plánováním a úpravami vaší zahrady či terasy, abyste si přicházející jaro mohli v jejich pohodlí naplno užít.

Ať už jste fanouškem aktivního odpočinu nebo klidného posezení s kávou či oblíbenou knihou všichni se shodneme na tom, že pokud tyto aktivity umocníme pobytem na čerstvém vzduchu, mají pro nás ještě větší kouzlo a blahodárný účinek. Přinášíme vám pár tipů, díky kterým se vaše zahrada či terasa může stát spojencem v realizaci těchto aktivit, vaším venkovním domovem, a to už i v rámci letošní jarní sezóny.

Pro klidné posezení s přáteli, relax u kávy či posezení s časopisem nebo knihou je skvělým řešením bioklimatická pergola. Díky ALBIXON SKYTRIUM na vás v deštivých dnech nebude pršet a v parném létě vám zase zásluhou přirozené ventilace a výměně vzduchu bude mnohem příjemněji.

„Kouzlo bioklimatických pergol spočívá v naklápění lamel, jejichž sklon můžete na dálku ovládat. Otevřením lamel nastává tzv. komínový efekt, kdy teplota v pergole je stejná jako v okolí, avšak pocitově dojde k ochlazení. Lamely pergoly ALBIXON SKYTRIUM se natočí až o 140°. Jejich sklon ovládáte jednoduše za pomoci motoru zabudovaného v těle pergoly řízeného dálkovým ovladačem,“ popisuje Jiří Sixta, produktový manažer společnosti ALBIXON. Nemusíte se obávat ani nečekaného deště. Pergoly jsou vybaveny dešťovým senzorem, který v takovém případě otevřené lamely automaticky uzavře. A pokud opatříte svou pergolu bočním roletovým krytím, zajistíte si nejen stínění, ale i ochranu před povětrnostními vlivy. Bioklimatická pergola ALBIXON SKYTRIUM je navržena a vyrobena v České republice a svým minimalistickým vzhledem potěší každého milovníka moderního designu.

Chcete aktivní odpočinek posunout na novou úroveň? Pořiďte si zahradní bazén. Kvalitní zapuštěný bazén vám bude dělat radost desítky let, a proto se investice do něj vyplatí. Máte menší zahradu? Nezoufejte, v malé zahradě vypadají skvěle minimalistická řešení, která jsou navíc už několik let trendy. Jednoduchosti docílíte přelivovým bazénem, který při koupání vyvolává dojem nekonečné hladiny. Více informací k jednotlivým modelům včetně praktického konfigurátoru naleznete na albixon.cz

Jste majitelem zapuštěného bazénu, ale díky nevyzpytatelnosti venkovního počasí zjišťujete, že bazén využíváte v podstatě pouze v letních měsících? To je určitě škoda. Základem pro udržení teplejší bazénové vody je pořídit si tepelnou izolaci, například bazénové zastřešení.

„Kromě toho, že díky zastřešení voda pomaleji ztrácí teplotu získanou během teplých dní, a tím tak prodlužuje koupací sezonu, plní i další funkce. Chrání bazén před vnějšími vlivy, jako jsou větvičky nebo jiné nečistoty. Tím rovněž snižuje náklady na údržbu samotného bazénu a umožňuje koupání i za nepříznivého počasí,“ vysvětluje Jiří Sixta se společnosti ALBIXON a doplňuje nejdůležitější vlastnost pevného a kvalitního bazénového zastřešení – bezpečí pro vás, vaše děti i domácí mazlíčky. Trendem v oblasti bazénových zastřešení jsou nyní nízká a minimalistická provedení, která na zahradě nepůsobí rušivě.

Ovládání zastřešení si můžete zjednodušit díky elektrickému solárnímu posuvu MOOVER. „MOOVER lze instalovat na většinu typů kolejnicových bazénových zastřešení standardních rozměrů, a to bez ohledu na značku. MOOVER je navržen tak, aby si ho každý dokázal namontovat svépomocí. Za zmínku rozhodně stojí i jeho designové provedení, stejně jako fakt, že je poháněn bateriemi dobíjenými solárními panely, které pomohou s dobíjením během koupací sezony,“ říká Jiří Sixta.

Více z rubriky Bazény

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.