Sociální sítě
Nahoru

Královský 10. Ples jako Brno zahájil večer českou hymnou a vlastní písní

Nejvybranější pokrmy, velkolepé zahájení, několik koncertů během jednoho večera a okouzlující atmosféra. Tak vypadal sobotní večer v Brně. Odehrál se totiž jubilejní 10. ročník Plesu jako Brno. Do brněnské industriální Fait Gallery dorazily hvězdné sopranistky z Londýna, nestárnoucí skupina Olympic či zpěváci Tomáš Klus a Michal Hrůza. Moderátorem večera byl Libor Bouček a nově také Ondřej Blaho. Vstupenky na vrchol plesové sezóny byly rychle vyprodány.

Po dvou odložených ročnících se do Brna vrátil král plesů – Ples jako Brno. A byl to doslova královský návrat – noc plnou překvapivých okamžiků odstartovala vlastní píseň Plesu jako Brno s živým doprovodem legendárního Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Ten americký časopis DownBeat zařadil mezi deset nejlepších big bandů světa.

Na monstrózní zahájení navázaly slavné sopranistky z Londýna – IDA Girls. Talentované londýnské sopranistky vystupovaly například také pro prince Edwarda na hradě Windsor a vyprodaly vystoupení v Jersey Opera House a na zámku Tonbridge. A nyní díky Plesu jako Brno poprvé zavítaly do Česka. Hosty roztančila také jedna z nejvýznamnějších českých rockových skupin – Olympic.

A skvělý koncert předvedli také zpěváci Tomáš Klus a Michal Hrůza. Celý večer plynul v duchu překvapení a večer oživil například také originální nástup číšníků. „Několik slavnostních událostí, které byly před pandemií, už se nevrátily. A my jsme vděční, že jsme zpět. Večer jsme zahájili opravdu velkolepě, živě zazněla naše vlastní píseň, kterou jsme nám i hostům věnovali k 10. plesovým narozeninám,“ komentuje jeden z organizátorů Tomáš Pakosta.

Plesové menu, které je od prvního ročníku pod taktovkou brněnského podniku Valoria Restaurant, vznikalo přes 3 měsíce. Nejdražšími surovinami byl černý lanýž, foie gras, vyzrálé hovězí, ústřice, halibut nebo například tuňák. Tuňáka si nechává událost lovit na zakázku, váží mezi 30 až 40 kilogramy a nikdy není dopředu známa jeho přesná velikost. Vyloven byl v Indickém oceánu, v okolí Srí Lanky.

Hitem letošního Plesu jako Brno ovšem byla speciálně upravená vepřová játra, snědlo se také tisíc ústřic. Ze sladkého baru pak sbírala body zmrzlina s příchutí Plesu jako Brna. Ta byla vytvořena pouze pro tento večer. Zbylé pokrmy organizátoři po události odvezli lidem bez domova do Armády spásy.

Unikátní plesovou atmosféru si i pod záštitou magazínu Top Class v Brně užily i známé osobnosti. Například mistr etikety Ladislav Špaček, modelka a šéfka nadace Krása pomoci Taťána Kuchařová, bojovník MMA Jiří Procházka, herečka Simona Lewandovská, modelka Nikol Švantnerová či například moderátorka Gabriela Partyšová.

Ples jako Brno tradičně i pomáhal. A to díky dobročinné aukci. „V dobročinné aukci se nám letos podařilo získat ve prospěch nadací 2 557 600 korun. Peníze si rozdělí tři nadace. Jednou z nich je nadace bojovníka Jiřího Procházky Nadace BJP Foundation, která pomáhá vážně nemocným dětem. Dále pomůžeme nadačnímu fondu Hvězdy pro život, který pomáhá nemocným dětem, seniorům a rodinám. A třetí nadací je Nadace Krása pomoci, kterou založila v roce 2008 Taťána Kuchařová. Její nadace pomáhá seniorům,“ komentuje jeden z organizátorů Bedřich Snášel. Za předchozí ročníky ples pomohl částkou 8 002 000 korun. S desátým ročník se tak podařilo překonat za všechny plesy hranici 10 milionů korun.

Hosté si už nyní mohou pořizovat vstupenky na příští ročník. Ten se odehraje v tradičním termínu, a to poslední sobotu v lednu – 27.1. 2024.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.