Sociální sítě
Nahoru

Schladming – štýrská základna pro sbírání zážitků

Schladming je jedním z nejoblíbenějších míst ve Štýrsku pro milovníky lyžování. Oblast se nachází přímo mezi pohořími Dachstein a Schladminger Tauern a nabízí vše, co potřebujete pro perfektní aktivní dovolenou. Vaší základnou pro sbírání zážitků může být Falkensteiner Hotel Schladming.

Schladming je půvabné i sportu zasvěcené městečko, jeho obrovskou výhodou je rychlá dostupnost autem z Prahy. Schladming nabízí jedinečné možnosti, jak prožít dovolenou aktivně ale i relaxačně, naskýtá se Vám tady možnost pro mnoho pohybových aktivit.

Nejvyhledávanější je pochopitelně sjezdové lyžování Lyžařské středisko Planai, které je pravidelně dějištěm závodu světového poháru mužů, nabízí malebné výhledy na Schladming. Kompletní lyžařská mapa přímo zde ve Schladmingu obsahuje 46 lanovek a vleků a 79 sjezdovek o délce 230 kilometrů, rozšiřuje se i dál na celou oblast Ski Amadé (ta má 760 km).Pro lyžaře je lákadlem i výzvou zároveň zdolání všech 4 zdejších vrcholů (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm) této štýrské oblasti.

Oblast patří mezi pět největších v Rakousku, a tak není divu, že se pro české milovníky lyžování stala velice vyhledávanou. Zdejší sjezdovky jsou jako dělané pro rodinou dovolenou. Samozřejmostí jsou dětské parky a instruktoři, kteří se postarají o vaše ratolesti.

Falkensteine Hotel Schladming – Sport. Spa. Style.

Vítejte doma! To je motto jednoho z nejexkluzivnějších hotelů v oblasti, Falkenteiner Hotel Schladming. Tento 4hvězdičkový hotel patří do Premium Collection hotelové skupiny Falkensteiner Hotels & Residences. Hotel má vynikající polohu, jen několik minut chůze od dolní stanice lanovky Planet Planai a pár minut od půvabného historického centra Schladmingu, a je ideálním výchozím bodem pro lyžařské výlety do Ski Amade.

V interiéru i exteriéru hotelu se snoubí moderní architektura s alpskými akcenty. Dřevěná fasáda dokonale ladí s okolním horským prostředím. V celé budově jsou použity puristické materiály jako dřevo a kámen, které vhodně doplňuje zemitá paleta barev. Velkou chloubou hotelu je jedinečný výhled na okolní horské prostředí, který vyniká za prostornými prosklenými okny. Pohodlné interiéry pokojů doplňují velkorysé terasy s možností výběru z různých typů pokojů. Za zmínku stojí apartmán Hochgolling s velkolepě umístěnou vanou a soukromou saunou, jejichž kvality ocení i náročnější návštěvníci.

Po aktivním dni přichází čas na příjemný odpočinek. Pokud se během svého pobytu rozhodnete vyzkoušet hotelové lázně a wellness, uděláte velmi dobře. Jedinečný zážitek v oblasti wellness nabízí Acquapura SPA, které nabízí čistou relaxaci a je skvělým místem pro načerpání sil po náročném dni. Prvky Alpského hotelu Schladming se promítají do všech lázeňských procedur, cítíte čerstvý horský vzduch, alpské louky se vzácnými bylinami, horské vrcholy, klidné lesy, ale také čisté horské prameny… cítíte už tu relaxaci?

Další chuť k pohybu vyvolá hotelový bazén, který má vnitřní i venkovní prostor, teplota vody je 31,5 °C. V sauně se můžete prohřát ve slané parní lázni, bio sauně a finské sauně. K dispozici jsou odpočinkové zóny, vířivky, fitness centrum a místo pro gymnastiku.

Ve Schladmingu jsou kulinářské požitky velmi důležité, a proto se hoteloví hosté mohou těšit na zážitkovou gastronomii, která se vyznačuje originalitou a rozmanitostí. Hotelová restaurace nabízí ráno pestrý bufet a večer se podává 5 chuťově vyladěných chodů s regionálními, středomořskými a asijskými pokrmy. Před spaním je čas na dobré víno, barevný koktejl nebo originální lihovinu, ideální místo pro jejich vychutnání je útulný BAR s výhledem na strmé svahy hory Planai.

Falkensteiner Hotel Schladming se svým okolím může být skvělou základnou pro vaše společné zážitky i během jarních prázdnin. Při rezervaci dnes můžete ušetřit až 15 % z ceny a stejná sleva vás čeká, pokud se rozhodnete pro pobyt uprostřed týdne.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.