Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfcukrář hotelu Four Seasons v Praze Giovanni Marco Carandino se představuje valentýnským Afternoon Tea

Giovanni Marco Carandino, rodák ze sicilského Palerma, přináší do týmu restaurace CottoCrudo více než desetileté zkušenosti a nepopiratelnou vášeň pro sladké chutě z Itálie.

Před přesunem do Prahy pracoval 8 let v hotelu Four Seasons ve Florencii, kde vedl cukrářský tým v michelinské restauraci Il Palagio. Ačkoli Gianmarco, jak mu celý hotel říká, původně začínal ve slané kuchyni, rychle si uvědomil, že ve světě cukrařiny je život „sladší“.

Jeho prvním kulinářským projektem ve Four Seasons Hotel Prague je speciální valentýnský odpolední čaj „Love is Sweet“ s výběrem dezertů, v němž předvede svou kreativitu a dovednosti, které si osvojil ve slavné italské škole Boscolo Etoile Academy. Gianmarco je milovníkem čokolády, rád vyrábí pralinky a zároveň vytváří cukrářská umělecká díla, která zdobí i letošní odpolední čaj. Od červeného choux s jahodami a bílou čokoládou, přes dort s hořkou čokoládou a černým rybízem až po dulcey tartaletku s mučenkou a karamelem – menu šéfcukrářee Gianmarca bude sladkou hostinou pro všechny smysly.

Love is Sweet Afternoon Tea

Odpolední čaj Love is Sweet se bude podávat v elegantní Gallery, která je ideálním místem pro kulinářský zážitek ve dvou. Ubytovaní hosté si mohou odpolední čaj vychutnat také v soukromí svých pokojů s kouzelným výhledem na Pražský hrad a Karlův most.

Datum konání: pátek 10. února – úterý 14. února 2023

Čas: od 14:00 do 19:00 hod, rezervace předem nutná

Místo konání: The Gallery nebo v soukromí pokoje s výhledem

Cena: 990 Kč, 1390 Kč se sklenkou šampaňského

Svátek sv. Valentýna ve Four Seasons Hotel Prague

Afternoon Tea není jedinou příležitostí, jak oslavit svátek sv. Valentýna ve Four Seasons Hotel Prague. Týmy restaurace CottoCrudo a lázní AVA Spa si připravili další romantické zážitky, které tento dem všem zamilovaným ještě více zpříjemní.

Valentýnská degustační večeře

V dokonale romantické atmosféře při svíčkách a na pozadí velkolepé scenérie Pražského hradu a Vltavy nabízí restaurace CottoCrudo speciální degustační menu o šesti chodech „Love is Best Shared“ vytvořené šéfkuchařem Marcem Venerusem a jeho týmem. Večeří však večer nekončí. Tým mixologů z baru CottoCrudo připravil speciální duo koktejlů, které hosty navnadí na tu správnou valentýnskou notu.

Termín: úterý 14. února 2023

Čas: od 17:30 do 22:00 hod, rezervace předem nutná

Cena: 3500 Kč, 2000 Kč párování s nápoji

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.